USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayıl'dan Öğrencilere Pandemi Eğitimi

Vehbi Dinçerler Fen Lisesinde öğrencilere yönelik düzenlenen “Pandemi ve Bağışıklık” konulu konferansta konuşan İl Pandemi Kurul Üyesi  Doç. Dr. Sibel Bayıl özellikle enfeksiyonlara karşı kişinin bağışık yanıtının önemli olduğunu vurguladı. 

Bayıl'dan Öğrencilere Pandemi Eğitimi
06-10-2021 13:56
06-10-2021 14:53
GAZİANTEP
Google News

Sonbahar döneminde Grip ve Nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının artış göstermesi, beraberinde dünya genelinde devam eden koronovirüs pandemisi ile twindemi olasılığına dikkat çeken Bayıl, bağışıklık sistemini güçlendiren beslenme düzenini de öğrencilere anlattı.  

Okulların açılması ile beraber koronovirüs vakalarında artışın yaşanabileceğinin normal olduğu önlemlerin (maske,mesafe ve temizlik) uygulanması ve düzenli bir beslenme alışkanlığı edinilerek her türlü patojen organizmaya karşı daha güçlü olunabileceğini vurgulayan Bayıl, eğitimin aksamamasının bizlerin aldığı önlemler ve dikkatlerle devam edeceğini kimsenin kurallara uyma konusunda bireysel davranmaması sorumluluk bilinci ile hareket edilmesi gerektiğini aktardı. 

Sürdürülebilir, yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin  vurgulandığı konferansın öğrenciler ve eğitimciler adına oldukça  bilgilendirici  geçtiğini aktaran Okul Müdürü Servet Özgül bu tür eğitici seminerlerin devam edeceğini ve öğrencilerin sağlığının her şeyden önemli olduğunu bildirdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?