USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazi Ortaokulu’ndan anlamlı proje

Gazi Ortaokulu, “Küresel İçerikte Avrupa Sorumluluğu Olarak; Su” projesini Almanya koordinatörlüğünde İspanya, İtalya, İzlanda, Yunanistan, Bulgaristan ve Polonya’dan ortak okullarla birlikte 3 yıldır yürütüyor. Ağustos 2017’de son bulacak olan proje için 26 Mayıs’ta Gazi Ortaokulu’nda sergi düzenlendi.

Gazi Ortaokulu’ndan anlamlı proje
23-06-2017 15:32
Google News
Gazi Ortaokulu İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Serap Keskin, hepimizi yakından ilgilendiren su sorunu için yürütülen proje hakkında bilgi verdi.

Keskin şu ifadeleri kullandı: 

PROJE AĞUSTOS 2017’DE SON BULACAK 

“Gaziantep, Şahinbey  Kaymakamlığı Gazi Ortaokulu olarak Almanya koordinatörlüğünde İspanya, İtalya, İzlanda, Yunanistan, Bulgaristan ve   Polonya’dan  ortak okullarla birlikte  2014 Eylül ayından  bu yana 3 yıldır yürütmekte olduğumuz “ Water, A EuropeanTask in a Global Context / Küresel İçerikte Avrupa Sorumluluğu Olarak; Su” adlı Erasmus Plus Stratejik Okul Ortaklığı projemizin tüm yurt dışı öğrenme hareketliliklerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda 41 ögrencimiz yirt dısı hareketliliklerinden faudalandı. Şu anda 3 yıl boyunca yapılan bütün çalışmaları derleme, değerlendirme ve raporlama aşamasındayız ve projemiz Ağustos 2017’de son bulacak. 26 Mayıs’ta okulumuzda projemizle ilgili diğer okulları da davet ettiğimiz bir sergi düzenledik”

“KRİTİK BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ“

Projemizin konusu 7’den 70’e hepimizi çok yakından ilgilendiren, hayatta kalabilmemiz ve dünyadaki hayat döngüsünün sürebilmesi  için çok önemli ve vazgeçilmez olan “su”!  Küresel ısınma ve insanoğlunun bilinçsiz  tüketimi yüzünden  su kaynaklarının azalması gibi çok kritik bir sorunla karşı karşıyayız. Bu yüzdendir ki, su tasarrufu ve suyun bilinçli kullanımına yönelik  tüm dünyada kampanya ve çalışmalar yapılmaktadır.  Bizim bu projede öncelikli hedefimiz, suyun hayatta kalabilmemiz ve yaşamımızı sürdürebilmemiz açısından ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu kavratmak ve  bu konuda bir bilinç oluşturarak  okullarda farkındalık  yaratmaktır. İşte bu bağlamda biz “su” konusunu sadece tasarruf açısından değil ; bilimsel ve kültürel açıdan; çevre, tarım, enerji ve günlük yaşamımız açısından çok yönlü  olarak ele aldık . Bu doğrultuda çeşitli deneyler, gözlemler, araştırmalar yaptık  ve çalışma ziyaretleri gerçekleştirdik.

’"

“YERİNDE GÖZLEM VE İNCELEME YAPTIK”

Erasmus + Okul Ortaklığı projelerinde  yer alan her bir  ortak ülkeye çalışma ziyareti düzenlenir  ve ortak okullardan öğretmen ve öğrenciler yurt dışı hareketliliklerine katılır. Bu yurt dışı öğrenme hareketliliklerine/ toplantılarına  katılan proje ekibindeki öğretmen ve öğrenciler, her toplantıya özgü konu başlıklarına yönelik çalışma yürütür ve yapılan çalışmalar tüm ortaklarca toplantı esnasında sunulur. Bu bağlamda  okul olarak suyun yoğunluğu, yağış, erime , kaynama vb. gibi suyun  fiziksel boyutları;  jeotermal enerji, hidroelektrik enerji, hamam/termal kültürü ,sel, tarımda su tasarrufu, suyun ekonomi ve turizme etkisi vb. gibi su temelli veya içerikli  çeşitli konularda deneyler, çalışmalar ve  araştırmalar  yaptık. Yurt dışı hareketlilik çalışmaları öncesinde destekleyici faaliyetler olarak   da yerelde  Gaski içme suyu tesisi, atık su arıtma tesisi ve İl Tarım  Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle tarımsal sulama yapılan alanları proje ekibindeki öğrencilerle birlikte ziyaret edip yerinde gözlem ve inceleme yaptık. Öğrencilerimiz yapılan çalışmaları  farklı ortak ülkelerin ev sahipliğindeki toplantılar esnasında  İngilizce (proje ortak dili) olarak sundular.  Bu sunumların dışında, konu başlıklarıyla ilgili ziyaret edilen ülkelerde   gezi, gözlem, deney, araştırma vb gibi ortak çalışmalar da  yürütülür. Bu kapsamda gidilen ülkelerde ; mesela İzlanda’da jeotermal santral ziyareti, termal havuz etkinliği, doğadaki termal sularda yumurta pişirme deneyi ; Italya’da atık su arıtma tesisi, hidroelektrik  santral gezisi, okul laboratuvarında ortak deneyler vs. ; Almanya’da sudaki canlıları inceleme, içme suyu arıtma tesisi , baraj gezisi ve bunlar gibi daha bir çok çalışma yapıldı . Tüm bu çalışmalarda öğrenciler ve öğretmenler birlikte çalışarak ve üreterek sürece aktif katılım sağladılar. İlk Almanya toplantımız  esnasında Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ettik. Parlamento’nun işleyişiyle ilgili bilgilendirme sunumundan sonra Parlamentoyu  ve müzesini gezdik.

’"

“ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK VE BİLİNÇ OLUŞTURDUK” 

Erasmus + Stratejik Okul Ortaklığı projelerinin en önemli katkısı hiç kuşkusuz kültürlerin birbirleriyle  etkileşimi ve iletişimidir.  Herkeste var olan bir sorunu, konuyu veya duyguyu başka ülkelerde, kültürlerde ve dillerde ifade etme, dinleme ve öğrenmek,  daha  genç yaştayken öğrencilere evrensellik algısını yerleştiriyor. Ve biz “su” gibi bütün insanlığı, yaşadığımız yer küreyi doğrudan ilgilendiren bir konuda 8 farklı ülkeden okullar olarak ortak bir çalışma yürüttük ve bilinç oluşturduk. 

Gazi Ortaokulu olarak  Avrupa Birliği’nin bizlere sunduğu Erasmus Plus  Okul Ortaklığı projesi sayesinde özellikle okulumuzun bulunduğu çevre açısından ,imkanı kısıtlı öğrencilere Avrupa’nın farklı ülkelerini görme ve o ülkelerdeki  okulları , eğitim sistemini gözlemleme, farklı kültür ve dillerden insanlarla etkileşim kurarak birlikte çalışma imkanı sağlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ülkemizde ve Gaziantep’te daha çok okulun ve öğrencinin bu fırsattan yararlanmasını diliyoruz, bu deneyimi tavsiye ediyoruz.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?