USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazeteler bugün ne yazdı?

Gaziantep yerel gazete manşetleri...

Gazeteler bugün ne yazdı?
10-04-2017 09:27
Google News
PUSULA

SEKTÖR CANLANDI

Baharın gelmesiyle beraber Gaziantep’te emlak ve inşaat sektörü yavaş yavaş canlanmaya başladı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Uzun süredir inşaat sektöründe ciddi bir durgunluk vardı.

GAZİANTEP27

CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISINA UYULMADI

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, yönetmeliği uygulamayan fabrikalar ve dağıtım şirketleri nedeniyle çok sayıda mühendisin işsiz olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği kampanyasından umutlu olduklarını, ancak beklentilerinin boşa çıktığını belirten Arıkan, "Yönetmelik gereği her fabrika bir elektrik mühendisi çalıştırmak zorunda. Dağıtım şirketlerinin de buna uymayan fabrikaların elektriğini kesmesi gerekiyor. Maalesef bu da yapılmıyor. 1600 üyemizin yüzde 10"u civarında işsizlik var. Maalesef istihdam çağrıları sektörümüzde yer bulmadı" dedi.

EKSPRES

ORTAK SORUN; ASAYİŞ

1 ayı aşkın süredir dolaştığımız Gaziantep Mahalleleri’nde dile getirilen ortak sorun, asayiş olayları olarak ortaya çıkarken, hırsızlık olayları en fazla dile getirilen şikayet oldu. Kendini güvende hmediğini belirten vatandaşlar, hırsızlık, uyuşturucu ve Suriyeliler sorununu sıklıkla dile getirirken, elektrik kesintileri de çok fazla gelen şikayetler arasındaydı.

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?