USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAZETE MANŞETLERİ

Gaziantep Yerel Gazete Manşetleri

GAZETE MANŞETLERİ
17-02-2016 09:40
Google News
PUSULA

 KAMU DEĞİL ÖZEL SEKTÖR

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu Gaziantep ekonomisinin bölge ülkelerine yönelik ihracata dayalı olduğunu vurguladı. Tarkan Kadooğlu, “Bu gelişim kamu tarafından değil, özel sektör eliyle şekillenmiştir. Kentimizin ihracat performansı, coğrafi konumdan ve bölge ile tarihi-kültürel ilişkilerinden kaynaklanmaktadır” dedi.

 

HAKİMİYET

 UTANÇ TABLOMUZ

2015’de 309’u silahlı 413 kadın cinayeti basına yansıdı, kadın cinayetleri 2016’da da artarak sürüyor. 2015’de 309’u silahlı 413 kadın cinayeti basına yansıdı, kadın cinayetleri 2016’da da artarak sürüyor. Umut Vakfı’nın araştırmasına göre Gaziantep kadın cinayetleri sıralamasında Türkiye genelinde 3. sırada yer alırken bölgesinde ise ilk sırada yer aldı.

 

EKSPRES

 EN HASSAS DÖNEMİ YAŞIYORUZ

Suriye sınırındaki son durumu değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hakikaten Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra bölge en hassas dönemini yaşıyor. Her gün bu bölgede, Ortadoğu coğrafyasında kartlar yeniden karıştırılıyor, yeniden dağıtılıyor” dedi.

 

HABER

 14 PKK LI 3 DEAŞ LI TUTUKLANDI

Gaziantep polisinin terör örgütü PKK, DEAŞ ve Paralel Yapı’ya yönelik düzenlediği operasyonlarda, 14 PKK’lı, 3 DEAŞ’lı tutuklandı. Paralel Yapı operasyonunda ise gözaltınan alınan 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

 

GÜNCEL

 BİR GARİP DAVA

IŞİD’in Ezidi kadınları internet üzerinden pazarladığı iddiası üzerine açılan soruşturma 15 günde sona erdi. 1 milyon 250 bin TL tutarındaki yabancı paralarla yakalanan 6 sanık beraat etti. Gaziantep Barosu Başkanı Şarklı, "Mahkeme, yıllarca sürecek davayı 15 günde karara bağladı. Müşteki olduğumuz dosya bizden saklandı" dedi

 

TELGRAF

 1,6 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILDI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi 2015 yılında Gaziantep’te 1,6 milyar dolarlık yatırım yapıldığını 14’ü yabancı olmak üzere 160 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini açıkladı. TÜRKONFED ve TİM işbirliği ile hazırlanan Gaziantep ekonomisinin 2023 yol haritasının belirlendiği rapor tanıtım toplantısı Teymur Otel’de yapıldı.

 

 

GAZİANTEP27

 IRAK’I UNUTUN YENİ PAZAR ARAYIN

ÜRKONFED ve TİM işbirliği ile hazırlanan Bölgesel Kalkınma Dinamikleri, İhracat ve Sanayi Kenti Gaziantep Raporu tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. GÜNSİFED’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep’in sanayi ve ticaretteki durumu, yeni pazarlar, Suriye’den gelen göç, eğitim durumu, sosyoekonomik yapısıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda Gaziantep’in 2023 yol haritası masaya yatırıldı. Mehmet Büyükekşi, "Yumurtaların hepsini aynı sepete koymayın. Irak dışında yeni pazarlar aramamız lazım, harekete geçmemiz gerek. Yoksa yarın çok geç olur" derken, Tarkan Kadooğlu, "İyi eğitimli üst düzey profesyonel yöneticileri şehirde tutmak zorlaşmaktadır" derken, Mesut İşsever, Gaziantepliler olarak biz Suriye’den gelen göç dalgasını da fırsata çevirmenin yollarını arıyoruz" dedi.

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?