USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazete Manşetleri

Yerel gazete manşetleri...

Gazete Manşetleri
27-08-2015 12:03
Google News
PUSULA

İSTİFA URYASI

Kasım ayında yapılacak olan seçimde aday olma planı yapan devlet memurları için son istifa tarihinin 31 Ağustos olarak açıklanmasıyla, gözler bürokrat ve akamedisyenlere çevrildi., GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un bu kez istifa etmeyi planladığı öğrenilirken, bir çok akademisyen ve bürokrat istifa hazırlığında.

 

TELGRAF

CHP BEKLEMEDE

Erken seçimde adaylarını nasıl belirleyeceği merak edilen CHP’de gözler Genel Merkezde.

Bazı bölgelerde ön seçim Gaziantep’te ise atama yöntemini  seçen CHP’de MHK toplantısında çıkacak karar bekleniyor. İl Başkanı Akif Ekici seçime odaklandıklarını ve genel merkezin kararını beklediklerini söyledi.

 

SABAH

SEÇİM TEKRARI, OLUMLU BEKLENTİDEN UZAKLAŞTIRDI

GTO Başkanı Eyüp Bartık, AB ülkelerindeki ekonomik daralma, önemli petrol üreticilerinden ve ekonomisi büyük ölçüde petrol üretimine dayalı olan Rusya’nın sıkıntılı günler geçirmesinin de ihracatı olumsuz etkilediğini ifade etti. Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz ve ABD’nin Rusya’ya ambargosu gibi nedenlerin de bu yansımanın tuzu biberi olduğunu vurgulayan Bartık, “7 Haziran’da yapılan genel seçimin, önümüzdeki aylarda yenilenecek olması bırakın 2015’i, 2016’nın ilk çeyreğine kadar olumlu beklentiden uzaklaşmamıza neden oluyor. Bu da dış kaynaklı sorunların çözüme kavuşmasının ötelenmesine ve iyice zorlaşan Türkiye’nin 2023 ihracat rakamlarına ulaşması amacıyla yeni bir yol haritası çizilmesini kaçınılmaz hale getirmektedir” dedi.

 

EKSPRES

ADLİYE BU DENETİMLERDEN GEÇER Mİ?

Adli Yıl’ın yine sıkıntılarla başladığını ileri süren Baro Başkanı Şarklı, “Dershane operasyonlarında bakıyoruz, tabela boyutlarının, yangın merdiveninin küçüklüğü, büyüklüğü, paspasın rengi denetleniyor. Ben buradan bütün yöneticilere sesleniyorum; Gelsinler, Adliye bu standartlara uygun denetimlerden geçebilecek mi?”dedi.

1 Eylül’de Adli Yıl’ın başlayacağını hatırlatan Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı; “Adliye ve yargı ile ilgili sıkıntılar bitmek bilmiyor” dedi.

 

GÜNCEL

İHRACATTA ÖNCELİK BELLİ

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, Gaziantep’in ürün ve üretim potansiyeli, komşuların ise alım gücü olduğuna dikkat çekerek, “İstikrarlı ilişkiler kurularak, dünya standartlarındaki ürünlerimizle komşularımıza daha fazla açılma zamanı geldi de geçiyor” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?