USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

GAZETE MANŞETLERİ

Gaziantep Yerel Gazete Manşetleri

GAZETE MANŞETLERİ
11-07-2015 13:21
Google News
PUSULA

 

CHP DEN ADAY KİM OLACAK ?

CHP Gaziantep il başkan adayı bugün saat 13:00’da belli oluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 ay il başkanlığı yapacak bir isim bulması için CHP Gaziantep Eski Milletvekili Akif Ekici’yi görevlendirdi.

Ekici, 2 gündür partinin önde gelen simleri ile toplantı üzerine toplantı yapıyor. Ekici, “Bugün saat 13:00’da yapacağımız toplantı sonrasında il başkan adayımız belli olacak” dedi.

 

GAZİANTEP27

 

CHP AKİF EKİCİ’YE EMANET

CHP’de İl Başkanı Sait Köse ve yönetiminin istifasının ardından boşalan il yönetimi için Genel Başkan Kılıçdaroğlu düğmeye bastı. Eski Milletvekili Akif Ekici’yi Ankara’ya çağırarak görevlendiren Kılıçdaroğlu, "Kongre sürecini sağlıklı yürütecek bir yönetim oluştur" dedi. Ekici, Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine Gaziantep’te partinin önde gelenleri, 8 ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle toplantılar yaptı. Öğle saatlerinde biraraya gelecek parti örgütü il başkanıyla ilgili son kararı verecek. Akif Ekici, bugün yapılacak toplantıda pek çok ismin ortaya atılacağını belirtirken, il başkanlığına adaylık düşünmediğini söyledi.

 

HAKİMİYET

 

ESNAFIN AVM İSYANI

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala satışlarının istenilen düzeyde olmadığını belirten esnaf temsilcileri, “Küçük esnaf, alışveriş merkezleri ile rekabet edemiyor” şeklinde konuştular.

 

BAYRAM TELAŞI BAŞLADI

Ramazan Bayramı öncesinde Gaziantepli vatandaşları bayram telaşı sardı. Vatandaşlar, bayramlık şeker ve kolonya satın almak için Gaziler Caddesi’ne ve Almacı Pazarı’na akın ettiler. Satışlardan memnun olmadıklarını ifade eden esnaf temsilcileri, “Vatandaşlar bayramlık gereksinimlerini almak için alışveriş merkezlerini tercih ediyorlar. Eskiden olduğu gibi Gaziler Caddesi’ne ya da Almacı Pazarı’ndan satın almıyorlar. Küçük esnaf, alışveriş merkezleri ile rekabet edemiyor” diye konuştular.

 

TELGRAF

 

YETKİ EKİCİ’DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep İl Başkanı ve 8 kişilik kayyum heyetini belirlemesi için 23. Dönem milletvekili Akif Ekici’yi görevlendirdi. Ekici’nin pazartesi günü listeyi genel merkeze sunması bekleniyor. 

 

REFERANS

 

HÜKÜM ALLAH’INDIR

Gaimder ve Gaziantep Gönüllü kuruluşları Mısırda Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasının durdurulması için Balıklı parkında basın açıklaması yaptı. Açıklamada Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararlarının uygulanması Mısır da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlamasına sebep olacağı gibi nesiller boyu etkisini sürdürecek düşmanlıklarının tohumu atılacaktır. Dedi.

 

EKSPRES

 

SONRADAN ORTAYA ÇIKMADIK

Minibüslerin sarı otobüslere çevrilmesinin ardından tartışmalar bir türlü bitmezken, Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Halk Otobüsleri İşletmelerinin açtığı davayı eleştirdi. Çolak, “ Bu kararı oda olarak biz almadık. UKOME kararı ile yapıldı. Biz de dolmuşlar ile daha çok kazanıyorduk. Araçlar küçüktü yakıt gideri az oluyordu, araçlara bakım yapılırken parçaları daha kolay bulunuyor ve daha uygun oluyordu, tabiri caiz ise 5 bin liraya araç sahibi olunabiliyordu.” Dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nce çıkarılan kararlarla otobüslere dönüştürülen, halk arasında sarı otobüs olarak adlandırılan dolmuşçular, haklarında açılan davadan dolayı sıkıntılı.  Kendileri adına açılan dava ile ilgili açıklamada bulunan Umum Minibüsçüler  Oda Başkanı Sofu Çolak; " Bizler Halk otobüsleri ile aynı işi yapan iki farklı esnaf grubuyuz. Sorunlar sıkıntılar yaşamamız için herhangi bir sebep yok. Çünkü artık ilimiz metropol bir şehir olduğundan tüm toplu araçlara yetecek kadar yolcu sayımız mevcut." şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?