USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAÜN torpil iddialarından kurtulmalı!..

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), son dönemlerde torpil iddiaları ile sıkça gündeme geliyor. TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi Mahmud Tekin’e özel olarak açılan Akademik Kadro İlanının ardından bu kez de GAÜN İnşaat Mühendisliği Mekanik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Alımlarında torpil uygulandığı ileri sürüldü.

GAÜN torpil iddialarından kurtulmalı!..
01-02-2021 01:38
Google News

Gaziantep Üniversitesi, son dönemlerde torpil iddiaları ile gündeme geliyor. TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi Mahmud Tekin’e özel açıldığı ileri sürülen Akademik Kadro ilanının ardından bu kez de İnşaat Mühendisliği Bölümü  Mekanik Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans sonuçlarında da torpil uygulandığı ileri sürüldü.
12 ÖĞRENCİ PROGRAMA KABUL EDİLDİ
Gaziantep Üniversitesi resmi internet sitesinde yayımlanan Fen Bilimleri Enstitüsü 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Başvuru Değerlendirme Sonuçlarına göre, İnşaat Mühendisliği Bölümü  Mekanik Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans mülakatlarına 24 kişi kabul edildi. 4 öğrenci mülakata katılmazken, 12 öğrenci yüksek lisans programına kabul edildi.
BÖLÜME KABUL EDİLMEYEN ÖĞRENCİLERE 10 PUAN
Söz konusu ilan sonuçları sosyal medyada tartışma konusu oldu. Söz konusu programa kabul edilen 12 öğrenciye mülakattan 90 puan verilmesi, programa kabul edilmeyen 8 öğrenciden 2’sine 5, 6 kişiye ise 10 puan verildiği görüldü.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Yüksek Lisans Programı sonuçlarına tepkiler gecikmedi. Söz konusu programa kabul edilen tüm öğrencilere 90 puan verilmesi, programa yedek olarak kabul edilen öğrenci ve programa kabul edilmeyen öğrencilere 5-10 mülakat puanı verilmesi, torpil iddialarını yeniden gündeme taşıdı.
REKTÖR ÖZAYDIN’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Daha önce TÜGVA Temsilcisi Mahmud Tekin’e özel akademik kadro açıldığına dair iddiaları değerlendiren GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Sevgili Gençler, Yüksek lisans, doktora, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ilanlarında istenilen belgelerin üniversite tarafından kabulünde haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız, elinizdeki bilgi ve belgeleri dilekçenize ekleyerek liyakat@gantep.edu.tr adresin atınız. Daha önce de taahhüt ettiğim gibi, “elinden ve dilinden emin olunan yönetim” anlayışıyla bu durumları bizzat kendim takip edeceğime ve sorumlular hakkında gerekli tahkikatı yapacağıma bir kez daha söz veriyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu Yüksek Lisans Programı ile ilgili GAÜN Rektörü Özaydın’dan yanıt bekleniyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?