USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAÜN rektörünü yalanlayan istatistikler...

GAÜN Rektörü Ali Gür’ü yalanlayan bir istatistik daha ortaya çıktı. Her yıl yapılan akademik araştırmada, Gaziantep Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 39. sırada yer aldı.

GAÜN rektörünü yalanlayan istatistikler...
09-01-2018 10:16
Google News
2017 yılı Devlet Üniversiteleri araştırması, Gaziantep Üniversitesi’nin, Ali Gür rektör olduktan sonra nereden nereye geldiğini bir kez daha ortaya koydu. En iyi üniversiteler arasında 39. sırada yer alan GAÜN, Siirt, Bartın, Kilis gibi illerin üniversitelerinden bile geride kaldı.

NASIL BELİRLENDİ?

Üniversitelerin akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verilerinin kullanıldığı sıralama, her yıl düzenli olarak tespit ediliyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen araştırmada, devlet üniversitelerinin performansları değerlendirildi. Akademisyenlerin bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma ve yayınlarını desteklemek amacıyla verilen akademik teşviklerde, devlet üniversiteleri arasında Egel Üniversitesi ilk sırayı aldı.

9 BAŞLIKTA PUANLAMA

Akademik teşvik yönetmeliğine göre, devlet üniversitelerinin performansları "projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller" olmak üzere 9 başlıkta sınıflandırılıyor ve puanlama yapılıyor. Akademik puanlamaya göre Türkiye’deki en iyi devlet üniversiteleri sıralaması, her yıl gerçekleştiriliyor.

NEREDEN NEREYE…

Bir zamanlar Türkiye’nin gözde üniversiteleri arasında yer alan Gaziantep Üniversitesi, akademik araştırmada gerilerde kaldı. 97 Devlet Üniversitesi arasında, Gaziantep Üniversitesi 39. sırada yer buldu. Gaziantep Üniversitesi’nin 1.5 yılda nereden nereye geldiğini en doğru şekilde ortaya koyan araştırma, dikkat çekici bulundu.  55 - 59.9 puanlı illerin arasında kendine yer bulan Gaziantep, Adana, Konya, Kayseri, Kocaeli gibi kendisine emsal illerin yanına bile yaklaşamadı.

KİLİS’İN DE GERİSİNDE

Gaziantep Üniversitesi, akademik araştırmada 39. sırada kalırken, öyle illerin gerisinde de kaldı ki… Bir zamanlar Gaziantep’in ilçesi olan Kilis 7 Aralık Üniversitesi, GAÜN’ün önünde yer aldı. Mazileri bir kaç yıllık olan Siirt Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Giresun Üniversitesi de, akademik araştırmada Gaziantep Üniversitesi’nin geride bıraktı.

ALİ GÜR NE DİYECEK?

Her platformda “Gaziantep Üniversitesi dünya üniversitesi oldu” diyen Ali Gür’ün, bu araştırmanın ardından ne diyeceği de merak konusu. Göreve geldikten sonra, bilim ve isim faaliyetlerinden çok, skandalları ile medyada haber olan Ali Gür, son araştırma ile akademik çevrelerden de ciddi bir darbe aldı. (Pusula)

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?