USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

GAP bölgesinde Suriye krizinin etkilerinin azaltılması projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde A Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması Projesi protokol imza töreni gerçekleştirildi.

GAP bölgesinde Suriye krizinin etkilerinin azaltılması projesi
11-12-2015 15:16
Google News
GAP İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ortaklığıyla yürütülen ‘’GAP Bölgesinde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması Projesi’’ protokol imza töreni, Grand Hotel’de yapıldı. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, UNDP Daimi Temsilci Yardımcısı Matilda Dimovska protokole imza koydu. 

Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, 5 yılı aşkın süredir Suriye’de çatışmanın devam ettiğini, bu krizden en fazla etkilenen ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu belirterek, ‘’Türkiye bu konuda, bütün dünyaya, bütün insanlığa örnek olacak bir performans ve duruş sergiliyor. Ülke olarak tarihimize altın harflerle ortaya geçecek bir tecrübe ortaya koymuş, insanı açıdan çok önemli bir görev ifa etmiş durumdayız. Bu çerçevede özellikle sınır illerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ diye konuştu. 

GSO Başkanı Konukoğlu da Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Mesleki Eğitim Merkezi kurduklarını anımsatarak, merkezde yer alacak atölyelerin bir kısmının bu proje kapsamında donatılacağını, daha sonra burada Suriyelilere de mesleki eğitim verileceğini kaydetti. 

Törende, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Milletvekilleri Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da hazır bulundu.


-PROJE-



GAP İdaresi Başkanlığından verilen bilgiye göre, ‘’GAP Bölgesinde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması Projesi’’ ile Suriye kriziyle birlikte artan nüfusa bağlı olarak özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde yerel kaynaklar üzerindeki baskının hafifletilmesi, bölge halkı ve Suriyeli nüfusun desteklenmesi amaçlanıyor. 

Öncelikle, sanayi ve hizmet sektöründe Türk vatandaşlarına verilen mesleki eğitimlerin çeşitlendirilerek, Suriyeli mültecilere de açılması, bu yolla bölge halkının ve Suriyelilerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi, iş bulma şanslarının artırılması ve geçimlerine kısa-uzun vadede destek olunması hedefleniyor. 

Toplam 5,3 milyon avro tutarında olduğu belirtilen projenin tamamı, AB finansmanıyla destekleniyor. Projenin Ocak 2017 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?