USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Biden ile AUKUS krizini telefonda görüştü

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Joe Biden'ın İngiltere, ABD ve Avustralya ortada imzalanan AUKUS asayiş anlaşması üzerine telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, Fransız Büyükelçisi'nin doğacak hafta ABD'ye döneceğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Biden ile AUKUS krizini telefonda görüştü
22-09-2021 21:38
Google News

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Joe Biden'ın İngiltere, ABD ve Avustralya ortada imzalanan AUKUS asayiş anlaşması karşı telefonla görüştüğü kaydedildi. Açıklamada, telefon görüşmesi sonrası ikilinin, "müttefikler ortada bariz istişareler" ile AUKUS krizden kaçınabileceği dair oydaş bulunduğunu bildiren Cumhurbaşkanlığı Ofisi, "İki şef Fransa ve Avrupalı ortakların ciddi çıkarlarına bağlı mevzularda müttefikler ortada bariz istişarelerin yaşanmış bulunan bu hali önleyebileceği dair anlaştılar" ifadeleri kullandı.

Macron ve Biden Ekim ayında buluşacak

Cumhurbaşkanlığı Ofisi, ikilinin geçim noktalarına erişmek düşüncesince Ekim kocaoğlan böylece Avrupa'da buluşacağını bildirerek, bu bağlamda Macron'un Fransa Büyükelçisi'nin istikbal hafta Washington'a dönmesine değişmeyen verdiğini kaydetti.

Öte taraftan Avustralya, geçtiğimiz hafta Fransa'dan doğacak bulunan tahtelbahir siparişini bozma edeceğini ve bunun adına AUKUS ismi altında İngiltere ve ABD ile müşterek ortaklık yaparak bu devletlerin teknolojisine erbap minimum 8 çekirdeksel enerjili tahtelbahir nesir edeceğini açıklamıştı. Fransa, Avustralya'nın bozma sonucuna aksülamel göstererek, Avustralya'nın başkenti Canberra ve ABD'nin başkenti Washington'daki büyükelçilerini arka çağırmıştı. Fransa 19 Eylül'de icra ettiği açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önümüzdeki biraz gündüz ortamında mevzuyla ilgilendiren kendisine ABD Başkanı Joe Biden ile müşterek telefon görüşmesi yapacağını aktarmıştı.

Melike Yazır

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?