USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

FRANKFURT’TAKİ 10. GAZİANTEP KÜLTÜR VE DAYANIŞMA GECESİNE TÜRKİYE VE AVRUPA’DAN DE DAVETLİLER KATILDI.

2005 yılında dernekleşen Frankfurt Gaziantep Derneği (Gaziantep Gemeinde Frankfurt e.V.) tarafından, bu sene onuncusunu düzenlenen Geleneksel Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi‘ne Frankfurt başta olmak üzere Almanya’nın birçok kentinde yaşayan Gaziantepliler katıldılar.

FRANKFURT’TAKİ 10. GAZİANTEP KÜLTÜR VE DAYANIŞMA GECESİNE TÜRKİYE VE AVRUPA’DAN DE DAVETLİLER KATILDI.
22-11-2016 13:45
Google News
Frankfurt’ta Saalbau Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve bine yakın gurbetçiyi bir araya getiren etkinlikte ayrıca öncelik Gaziantep ve Türkiye’de yaşayan İşitme Engelli çoçuklara ve ailelerine bir nebze yardım etmek için bağış etkinliği de düzenlendi.

Düzenlenen Geleneksel Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi’ne, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Konsolos Özkan Durmaz, Frankfurt Kültür ve Turizim Ateşesi Osman Şahin, Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy, Hessen Milletvekili Turgut Yüksel, Frankfurt Meclis Üyesi Figen Brandt, El Elle Konfedarasyon Başkanı Cengiz Hocazade, Türk Sinama Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği Başkanı Serpil Uludağ, Orhan Mercan, Almanya Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Şaşmaz, AOK Hessen Etnik Pazarlama Müdürü Necati Suözer, Ahmet Kalkan, Gültekin Demirtaş, Dr. Cengiz Deniz, Ahmet Deliaslan, Ömer Akkoç, ile Gaziantep ve Frankfurt’ta yaşayan Gazianteplilerden oluşan geniş bir katılım gerçekleşti. 

Onuncu Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesinin sunuculuğunu üstlenen Güzin Bakışoğlu ve Ülkü Yiğitbaşı’nın hazırlamış olduğu konuşmalarında Gaziantep anlattılar.

’"

Bizler, uzun yıllardan beri yurtdışında Gaziantep kültürünü yaşayıp-yaşatırken, farklı kültürel özellikleri taşıyan insanların sıcak ilişkiler içinde insanlık kültürünü zenginleştirebileceğinin örneğini veriyoruz ve bunu sürekli kılma hususunda inançlıyız. Köken kültürünü genç kuşaklara aktarabilmek, dayanışma ve iletişimi güçlendirmek, milletler arası kültürel çeşitliliği geliştirmek ve teşvik etmeyi amaçlayarak yola çıktık. 

Ülkemizin daha yakından tanıtılması ve yerel kültürümüzün yaşanıp yaşatılması, YURTDIŞINDA VE ÖZELLİKLE AVRUPA’DA YAŞAYAN Gazianteplilerin kültürel kökenleriyle ve Gaziantep’le bağlarını güçlü ve SÜREKLİ canlı tutmak için yaptığımız çalışmaları oldukça yoğun bir tempoda sürdürmekteyiz. 

Dernek olarak Sosyal dayanışma ve sorumluluk bilinciyle “Birlik ve beraberlikten güç doğar ve dayanışma inceliktir” ilkeleriyle bugüne kadar başarılı bir şekilde Gaziantep’te hayata geçirdiğimiz SOSYAL dayanışma ağırlıklı projelerimiz, Gaziantep Kültür ve Dayanışma Günü etkinliklerinin önemli sonuçlarından biridir. 

Bu akşam, 10. Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecemizde de BAŞLICA amacımız hep birlikte İşitme engelli çocuklarımıza el uzatmak, onlara bir ses OLABİLMEYE ÇALIŞMAKTIR. BU Gecenin tüm geliri bildiğiniz üzere Gaziantep’teki işitme engelli çocukların “işitme cihazı” gibi ihtiyaçları için kullanılacaktır. 

Güzün Bakışoğlu , 7500 yıllık geçmişinin imbiğinden süzülerek gelen eşsiz zengin kültür değerlerini yaşayıp yaşatan, memleket aşkıyla yürekleri çarpan yiğit evlatlarının Kahramanlık Destanı yazdığı şehirdir Gaziantep‘e buradan Selam olsun Gazi şehrim’e dedi...

Gecede açılış konuşmasını yapan Franfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy,“ Gaziantepliler olarak genel kültürümüzü, özellikle genç nesillerimize aşılamak istediğimiz gibi, Gazianteplileri biraraya getirerek aralarındaki sosyal bağlarını güçlendirmek istiyoruz" dedi.

’"

Bizde Varız.

Ökkeş Toy, Bu gün hepimiz Gaziantepliyiz "Farklı kültürel öğelerin yaşatılmasının, insanlık adına bir zenginlik kaynağı olduğu anlayışındayız. Değerli konuklarımız, 10. Gaziantep Kültür ve Dayanışma gecemiz bu kez daha bir anlamlı, Türkiye’de 8,5 milyon engelli olduğunu biliyoruz. Derneğimizin Sosyal Sorumluluk projesi kapsamı da bu yönde gelişti. Gecenin tüm gelirini öncelikle Gaziantep’te yaşayan İşitme Engelli çocuklara ve ailelerine bir nebze yardım etmek için bağış edeceğiz. Frankfurt Gaziantepliler olarak Bizde var olduğumuzu bilmelerini istedik" diye konuştu.

Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Bende Doğulu olduğum için Gaziantep yöresinin kültürlerini biliyorum.Gaziantep’in çok güzel bir özelliği vardır. Türk insanının özgürlüğü , Gazantep’in kurtuluşu, Türk insanının hürriyete verdiğinin önemini göstermektedir. Bu gün hepimiz boşuna Gaziantep demiyoruz. Bizim için önem taşımaktır. Gelirin işitme engelli çocuklara verilmesi önemli bir husustur. Sosyal sorumluluk bizim şehirimizde insanların yapması gereken önemli konularadan biridir. Buradan Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy ve yönetim kurulunu yapmış oldukları kültür ve dayanışma gecesinden dolayı kutlarım dedi.

Almanya’daki Gaziantepliler Dayanışma Örneği Sergiledi.

Gaziantep İşadamı Sıtkı Palabık’ın yolamış olduğu mesaj, “Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizi en kısa sürede bir federasyon çatısı altında toplayacağız“ diyerek, Avrupa’da Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma geceleri yapmak için yarış halindeler ,başarıdan başarıya gidiyorlar emekleri gecenleri kalbi duygularımla kutluyorum .Gaziantep’in Kültürünü yaşatıyorlar diyen. Palabıyık, Gaziantep için bir taş üstüne taş koyanların her zaman yanında olduğunu belirtti.Birlik beraberlik ses getirir dedi.

Düzenlenen gecede Gaziantep’in zengin mutfak kültürüne ait örnekler davetlilere sunuldu.Frankfurt Gaziantep Kültür gecesine katılan küçük davetliler unutulmadı. Profesyonel yüz boyama ekibi canlı renklerle çocukların yüzlerini güldürdü. Tombala ve açık artırma, Onuncu kez düzenlenen Frankfurt Gaziantepliler Kültür ve Eğlence Gecesi’nde duyma özürlü çocuklar ve ailelerinin yararına tombala çekilişleri düzenlendi. Düzenlenen çekilişte kazananlara arasında Türkiye’de tatil, Gaziantep’e THY Uçak biletleri ve televizyon gibi zengin ikramiyelerin olduğu çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yapılan açık artırmada milli futbolcuların imzalı Türkiye milli forması 500 Euro’ya alıcı bulurken, futbolcu ve yöneticilerin imzasının bulunduğu Gaziantep forması ise 400 Euro’ya gitti. 

10. Gaziantep Kültür ve Dayanışma gecemize katkı sağlayan Kalkan Automobil‘e, Palaexport Sıtkı Palabık’a, Star Automobil Ahmet Deliaslan’a, Efes Taverna Ömer Erkoç’a, AVS Bau GmbH Mustafa Çevik’e, BKM- Mehmet Dörtkaş’a, Tayfur Altıntop’a, KFZ kara Mehmet Kara’a, MPU Uzmanı Dr.Cengiz Deniz’e, Gaziantep Sofrası Hanau’a, Çetiner Haarstudio’a, Fuat Kocaman’a, Werde GmbH Serkan karslı’a, Taylan Events Palast hanau’a, Çelik kardeşler Bad Hamburger Markt’a, YİSU Travel Hanau’a, Maincity’e, Franken Hotel Hüseyin Adalı’a, Hürriyet Gazetesin’e, Sabah Gazetesin’e, Post Aktuel Gazetesin’e, Vitrin Dergisin’e, Artı49 haber sitesin’e, Avrupa Olay Gazetesin’e katkılarından dolayı Frankfurt Gaziantep Derneği olarak çok teşekkür ederiz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?