USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fırat Kalkanı Operasyonu’nda sıcak gelişme! 2 köy el değiştirdi...

Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus’a bu sabah 2 tank eşliğinde askeri mühimmat kamyonu ve ZPT’ler (Zırhlı Personel Taşıyıcı) gönderildi. Reuters’ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye’nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Ayrıca YPG’nin öncülüğündeki SDG’nin elindeki iki köyün kontrolünün ÖSO’nun eline geçtiği bildirildi.

Fırat Kalkanı Operasyonu’nda sıcak gelişme! 2 köy el değiştirdi...
28-08-2016 09:51
Google News
Gaziantep’in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış’ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin ise yaralandığı Cerablus’a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı.

Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus’a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT’lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü.

’"

ÇATIŞMA VE PATLAMA SESLERİ...


Öte yandan gece boyunca Cerablus’un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu. Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

TÜRK UÇAKLARI YPG’Yİ VURDU İDDİASI

Reuters’ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye’nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.

Reuters’a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk uçaklarının, Cerablus’un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de geçen çarşamba günü başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda, PYD ilk kez Türk savaş uçaklarının hedefi oldu. Akşam saatlerinde YPG tanksavarlarla TSK tanklarını hedef aldı. Hürriyet muhabiri Uğur Ergan’ın aktardığı bilgilere göre saldırıda iki tank vurulurken Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, üç asker yaralandı.

İncirlik’ten kalktığı öğrenilen iki F-16, Cerablus’un güneyinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ait bir cephaneliği hedef aldı. Cephanelik imha edilirken şiddetli patlamalar oldu.

YPG dün akşam, Cerablus’un 5-6 kilometre güneyinde konuşlu bir Türk tankını, Rus yapımı Kornet tanksavarla vurdu. Bu tank hafif hasar aldı, bir tank personeli de yaralandı. Hafif hasarlı tank operasyon görevini sürdürmeye devam etti.

YPG saat 21.00’de aynı bölgede bir tankı daha yine aynı tip tanksavarla vurdu. Vurulan ikinci tankta Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olurken, iki asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi için Gaziantep’e getirildi. Belirlenen YPG noktaları sınırdaki obüslerle misliyle vuruldu.

EN AZ İKİ KÖY EL DEĞİŞTİRDİ

Reuters’ın haberine göre; Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Suriye’nin kuzeyinde PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin öncülüğündeki SDG’nin elindeki iki köyün kontrolünün ÖSO’nun geçtiğini bildirdi. Örgüt, SDG’ye bağlı Cerablus Askeri Konseyi’ne mensup militanların El Amarna ve Ayn El Bayda köylerinden çekildiğini belirtti.

Reuters’a konuşan bir Suriyeli muhalif komutan, ÖSO’nun ayrıca Dabis köyünü de ele geçirdiğini ifade etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?