USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi

MGK toplantısının ardından Suriye’de yürütülen harekatın sona erdiği duyuruldu.

Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi
29-03-2017 21:57
Google News
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK’nın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantısı sona erdi. MGK sonrası yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sona erdiği duyuruldu.

 

Açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:

 

"Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir."

 

Başbakan’dan açıklama

 

MGK bildirisinde yer alan ifadenin ardından Başbakan Yıldırım’ın  Star TV’de yaptığı açıklamayla da Fırat Kalkanı Harekatı’nın bittiği resmen ilan edildi.

 

Rakka’ya operasyon yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Başbakan Yıldırım, "Bize henüz resmi bir dönüş olmuş değil. Yani Rakka operasyonunda nasıl hareket edecekleri, YPG ile SDF ile PYD ile mi beraber olacakları, yoksa Türkiye ile beraber, ÖSO unsurlarıyla mı beraber olacaklar, bunun kararını henüz bize iletmiş değiller. Ama yaşanan gelişmeler sanki, geçmiş yönetimin gittiği yoldan gidiliyormuş gibi intibasını veriyor. Bu konu, amasız fakatsız yarın gelen ABD Dışişleri Bakanına söylenecek ve bu konudaki ABD’nin duruşunun tutumunun netleşmesi istenecek" açıklamasında bulundu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?