USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail'e, işgaline sonuç vermesi düşüncesince birlikte sene veriyoruz

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail'e, işgaline sonuç vermesi düşüncesince birlikte sene veriyoruz
24-09-2021 20:31
Google News
Kudüs

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail-Filistin hakkında iki devletli çözümün liyakatsiz olması durumunda, ya BM’nin 1947 günlü 181 ayırma sonucuna deveran seçeneği yada her insanın denk siyasal haklara cemaat bulunduğu zamanı Filistin topraklarında ortak tane devletli ortak çözüm dolayısıyla gideceklerini söyledi.

Abbas, nehiy altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinden, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na videoteyp ileti yöntemiyle seslenme etti.

İsrail’in imzalanan anlaşmalara uymadığını ve tamamı sulh girişimlerinden kaçındığını vurgulayan Abbas, “İşgal devletine, Doğu Kudüs de müdahale edinmek gibi 1967 sınırlarındaki işgaline akıbet vermesi düşüncesince ortak sene veriyoruz. Bu müddet süresince Orta Doğu Dörtlüsü (Rusya, ABD, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler) nezdinde sınırı çizmeye ve tamamı sorunları çözmeye hazırız. Aksi takdirde bozukluk 1967 sınırları üstünde ortak İsrail’i tanımaya bitmeme edeceğiz?” dedi.

Abbas Filistin halkının öz kaderini atama geçirmek ve haklarını onama geçirmek düşüncesince mücadelesini sürdürmeye bitmeme edeceğine aksan yaparak, “Filistinlilere, 1967 sınırlarının iki sert kendisine Tarihi Filistin topraklarının yüzdelik 44'ünü verici 1947 günlü 181 önemli Bölünme Kararına alakadar ortak çözüme art deveran seçeneği de müdahale edinmek gibi ürünler halkımıza açıktır.” ifadelerini kullandı.

Filistin halkının İsrail’in işgali ve ırka alakadar ayrımcı devlet politikasını ihya çabalarını sürdürmesini onama etmeyeceğine dikkati çekici Abbas, “Buna rağmen sahadaki gerçekler ve gelişmeler, Tarihi Filistin topraklarında her insanın kusursuz ve denk siyasal haklara kavuşacağı ortak tane ortak devlet çatısı altında yaşam sürmeyi dayatacaktır.” halinde konuştu.

Abbas, “İsrail’in tarzı yapması gerekiyor. Önündeki tercihler bunlardır ve intihap gerçekleştirmek zorundadır.” uyarısında bulundu.

İsrail ile Filistin arasındaki sulh görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, mecburi göçe verilen bırakılan Filistinlilerin art devir hakkını ve gayrikanuni Yahudi iskân birimlerinin inşasına akıbet vermeyi" onama etmemesi zımnında Nisan 2014'te durmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?