USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ’nün mağdur ettiği binlerce işçi, devletten yardım bekliyor

Gaziantep’te birçok şirketi bünyesinde barındıran ve FETÖ’ye finansal destek sağladığından dolayı önce kayyum atanan sonra da GMSF’ye devredilen Naksan Holding’in çalışanları mağdur… Naksan’a bağlı fabrikalarda çalışan işçiler, maaşlarından, tazminat haklarına kadar birçok konuda ne olacağını soruyor.

FETÖ’nün mağdur ettiği binlerce işçi, devletten yardım bekliyor
28-09-2016 18:27
Google News
Gaziantep’te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantıları olduğundan ve FETÖ’ye finansal destek sağladığı ortaya çıkan Naksan Holding’e önce kayyum atanmış, sonra da GMSF’ye devredilmişti. 

Ayrıca Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu da tutuklandı. Holdinge ise 22 Temmuz’da kayyum atandı. 3 Eylül’de ise TMSF’ye devredilen yaklaşık 6 bin işçinin çalıştığı Naksan Holding’de çalışan işçiler aylardır paralarını alamıyor.

Naksan’a bağlı fabrikalarda çalışan işçiler, maaşlarından, tazminat haklarına kadar birçok konuda mağdur oldu. FETÖ’ye ve darbe girişimine karşı olduklarını, yalnızca ekmek parası peşinde olduklarını belirten işçiler, bundan sonra kendilerine ne olacağını soruyor.

Gaziantep’te Naksan Holding’e ait fabrikalarda  7 bin civarında işçi çalışıyor. İşçilerden biri haber merkezimize ulaştı ve yaşadıkları mağduriyeti şöyle dile getirdi: 


“SIKINTILARIMIZ KATLANARAK DEVAM EDİYOR”



“Operasyonların başladığı günden beri sıkıntılarımız katlanarak devam ediyor. Buna dur diyen yok. 22 Temmuz’da kayyum atandı. Kayyum atanınca sevindik, sıkıntılarımız bir nebzede olsa hafifler diye ama giderek bir önceki günlerimizi arar olduk. Şu an maaşlarımızı zamanında alamıyoruz.”


“ÇOCUKLARIMIZIN OKUL İHTİYAÇLARINI BİLE ALAMADIK”



Adeta geçim savaşında olduklarını ifade eden işçinin anlattıkları, yaşanan mağduriyetin boyutunu gözler önüne seriyor. Ücret alamadıklarından dolayı çocuklarının okul ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını belirten işçi, tepkisini şöyle dile getirdi: Kurban Bayramı geldi, %90’ımız kurban kesemedik. Kış geldi, daha bir çoğumuz kışlık malzemelerimizi alamadık. Okullar açıldı, çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını alamadık. Evi kira olan arkadaşların ev kira sayıları artıyor, bu da ev sahipleriyle sorunlar, sıkıntılar oluşturuyor. Banka, kredi borçlarımız katlanarak devam ediyor. Şu an Naksan çalışanları olarak geçim savaşı veriyoruz ama bizim bu savaşımıza ’dur’ diyen yok. Devletimizin bu soruna acilen çözüm üretmesi lazım.”

HABER MERKEZİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?