USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ davasında tahliye yok!

Gaziantep’te görülmeye devam FETÖ/PDY davalarında bugün görülen duruşmayla ada dosyadan ayrılan 3 sanığın yargılanması gerçekleştirildi.

FETÖ davasında tahliye yok!
09-08-2018 14:31
Google News
8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar U.H., F.K ve avukatları katıldı. Sanıklardan 3’ncüsü olan A.İ. ise duruşmaya SEGBİS sistemiyle katıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet meclisi adına davaya müdahil olan avukat Hülya Aşkın da  duruşmada yer aldı. 

Mahkeme heyetine savunma yapan sanıklardan F.K. suçlamaları kabul etmeyerek suçsuz olduğunu öne sürdü. Mahkeme heyeti sanıklardan U. H.’ye F.K hakkında daha önce verdiği beyanları hatırlatarak söz hakkı verdi. 

U.H. mahkeme heyetinin söz hakkı vermesi üzerine 15 Temmuz gecesini kastederek "O gece  emir almıştım. Olayın sıcaklığıyla F.K’den araçların çekilmesi konusunda emir aldığımı söyledim ancak daha sonra F.K.’nın iddianamedeki emrini görünce böyle bir emri bana vermesinin mantıksız olduğuna kanaat getirdim." ifadelerini kullandı. 

uruşmaya dijital platformlar yardımıyla katılan A.İ. da verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet savcısı da sanıkların tutukluluk halinin ve haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Halaç’ın tutukluluğunun devamına, sanık F.K’nin ise ev hapsiyle tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?