USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FAVORİ YILDIRIM!

Gaziantep Ticaret Odası’nda dananın kuyruğu kopuyor. Başkan ve divan için iki liste ortaya çıktı.

FAVORİ YILDIRIM!
09-04-2018 09:34
Google News
Tuncay Yıldırım-M.Hilmi Teymur güçlerini birleştirirken, inşaatçılar Sıtkı Severoğlu-Turgut Ercan ikilisini aday olarak gösterdi. Tuncay Yıldırım’ın seçime favori olarak girdiği konuşuluyor.

 

Geçtiğimiz hafta meclis üyeliği ve meslek komitesi seçimlerini yapan Gaziantep Ticaret Odası’nda, yarın da yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı için seçim yapılacak. Seçimde iki liste yarışacak.

 

İKİ LİSTE YARIŞACAK

 

3 Nisan Salı günü gerçekleşen seçim sonrasında, Gaziantep Ticaret Odası’nın yeni meclis üyeleri belli olmuştu. 105 kişilik yeni meclis, ilk toplantını yarın saat 14.00’da yapacak. Meclisin ilk gündem maddesi ise, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu seçimi olacak. Saat 17.00’a kadar sürecek olan seçimde, üyeler GTO’nun yeni dönemini oylayacaklar. Tuncay Yıldırım-M.Hilmi Teymur ikilisi, Sıtkı Severoğlu-Turgut Ercan ikilisine karşı yarışacaklar.

 

GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER




Kongre önce en önemli gelişme Tuncay Yıldırım ve M.Hilmi Teymur’un güçlerini birleştirmesi ile gerçekleşti. GTO seçimine yaklaşık bir yıldır hazırlanan ve kendi grubundan tek liste ile seçilen Tuncay Yıldırım, beklendiği gibi adaylığını açıkladı. Meclis seçiminde mevcut Başkan Beyhan Hıdıroğlu’nun mağlup edip meclise giren ve bir anda dikkatleri üzerine çeken M.Hilmi Teymur’un adı da meclis başkanlığı için geçiyordu. Tuncay Yıldırım ve Hilmi Teymur güçlerini birleştirip, seçime birlikte girme kararı aldı. Yarınki seçimde, Yıldırım başkan, Teymur ise meclis başkan adayı olarak yarışacak.




İNŞAATÇILAR KARARINI VERDİ

 

Tuncay Yıldırım’ın karşısına kimin aday olacağı merakla beklenirken, mecliste bulunan 3 inşaat grubu birleşip aday çıkardı. İnşaatçılar Sıtkı Severoğlu’nun başkan, Turgut Ercan’ın da meclis başkan adayı olması konusunda mutabakata vardı. Severoğlu-Ercan ikilisi seçim çalışmalarına hemen başlarken, yönetim kurulu listesini oluşturuyorlar.

 

KİM KAZANACAK?

 

GTO kulislerinden edinilen bilgiye göre, Tuncay Yıldırım-Hilmi Teymur ikilisi seçime favori olarak giriyorlar. Özellikle Tuncay Yıldırım’ın seçime bir yıldır hazırlanması nedeniyle, 41 grubun büyük çoğunluğu üzerinde ağırlığı bulunduğu belirtiliyor. Yıldırım’ın da, bu nedenle seçim kazanmaktan ziyade, GTO’yu ayağa kaldıracak bir yönetim kurulu oluşturma çabası içerisinde olduğu belirtiliyor. Yıldırım’ın, yönetime daha çok genç ve GTO’ya katkı sağlayacak isimleri almayı planladığı, bu bağlamda önemli görüşmeler gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

 

KENT PROTOKOLÜ NE DÜŞÜNÜYOR?

 

GTO seçimi için cuma ve cumartesi günü önemli gelişmeler yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Tuncay Yıldırım-Hilmi Teymur ikilisi, Meclis üyeleri çoğunluğunun yanı sıra, kent dinamiklerinin de desteğini almayı başardı. M.Hilmi Teymur’un Ak Parti İl Başkan Yardımcısı olması nedeniyle, şehir protokolününden destek aldığı iddia ediliyor. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?