USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fatma Şahin eleştirilere cevap verdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında 1 Şubat 2022 tarihinde imzalanan Ücretsiz Aşı Temini ve Uygulanması Protokolü, twitter’da gündem oldu. Bun

Fatma Şahin eleştirilere  cevap verdi
04-02-2022 15:01
Google News
Fatma Şahin, “Bu aşılar zaten yıllardır uygulanıyor” derken, Mehmet Karayılan da, “Aşılı hayvan sağlıklı hayvan demektir” ifadelerini kullandı.
#FatmaSahinCevapVer hashtag ile twitter’da büyük yankı uyandıran Ücretsiz Aşı Temini ve Uygulanması Protokolüne tepki gösteren vatandaşlar, Gazintep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den bir cevap istedi. Bu olayın üzerine Başkan Şahin sosyal medya hesabı üzerinden gerekli cevabı verdi.
İşte Fatma Şahin’in cevabı:  “#FatmaSahinCevapVer demişsiniz. Bu aşılar zaten yıllardır uygulanıyor.  Bakanımız @bekirpakdemirli’nin de dediği gibi, zaten yapılan şap, brusella, LSD, PPR, çiçek ve kuduz aşıları için hayvan yetiştiricilerine #GaziantepBüyükşehir olarak 2,8 milyon TL destek vereceğiz,o kadar.”
Şahin’in açıklamasından sonra Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan da açıklamada bulundu. Karayılan, sosyal medya hesabından: “#FatmaSahinCevapVer aşı ile ilgili sizleri @TCTarim mızın @anteptarimil  il müdürü olarak doğru bilgilendirmek istedim.aşı bizim yerli,mili bakanlığımızın aşıları.bazı aşıları yıllardır ücretsiz yapıyoruz zaten.yıllardır ücretli aşılar ve uygulama ücretleri üreticiler ödüyorlar. @TCTarim mızca bu aşıların hepsi yıllardır uygulanmaktadır.Aşılarımız çok güvenli yerli ve milli aşılarımızdır yıllardır . Asıl tehlike aşı yaptırmamaktır.Bir çok hastalık aşı yapmamızın sayesinde şehrimizde ve ülkemizde görülmemektedir.Eğer aşılar yapılmazsa hayvanlarda hastalık bulaşıcı,hayvan ölüm oranı yüksek olur,bazı hayvandaki hastalıklar insana geçer,insanı da hasta eder.Aşılı hayvan sağlıklı hayvan demektir.Aşı ile hayvan refahı sağlanmış olmaktadır.Aşıların tamamı yıllardır @TCTarim mızca yapılmaktadır.Bazı aşılar @TCTarim ca ücretsiz uygulanmakta,bazı aşılar ise üreticiler tarafından parayla yapılmaktadır.Üreticiler tarafından parası ile yapılan aşıların ücretleri ve uygulama ücretleri üreticiler yerine Büyükşehir belediyemiz bu yıl sosyal destek kapsamında üreticiler ödemesi gereken parayı bu bu yıl aşıların ve uygulama ücretlerini @GaziantepBeld miz üreticilerimizin yetine yaklaşık 3 MİLYON TL vererek karşılamaktadır… Üreticilerimiz adına @GaziantepBeld mize,Belediye Başkanımız Sn @FatmaSahin bakanımıza ve tüm belediye meclis üyelerimize şükranlarımı arz ediyorum” paylaşımında bulundu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?