USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Evlat nöbetinde 753'üncü gün: Aile sayısı 234'e yükseldi

Diyarbakır'da, evlatlarının yıldırı örgütü PKK çeşidinden kaçırıldığını kail ailelerin nesil nöbeti, 753'üncü güne girdi.

Evlat nöbetinde 753'üncü gün: Aile sayısı 234'e yükseldi
24-09-2021 15:21
Google News

2016 senesinde 45 yaşlarındayken yıldırı örgütü PKK çeşidinden ayrışık vaatlerle kandırılarak dağa götürüldüğünü dediği babası Mehmet Kara düşüncesince Kilis'ten mevrut Mehmet Kara (26) ile karı sayısı 234'e yükseldi. Kara, babasını kaçıran teşekkül personellerinin gelip kendisini de zılgıt ettiğini belirterek, "Yanıma gelmiş olarak babamın dağda bulunduğunu ve beni de oraya atmak istediklerini söylediler. 'Gelmezsen tığ götürmesini biliriz' dediler" dedi.

Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın yıldırı örgütü PKK çeşidinden kaçırıldığını düşünerek, HDP il binası uğrunda yurt eylemi başlatan Hacire Akar'ın evladına kavuşması, gayrı aileler düşüncesince de imge oldu. Hacire Akar'ın da çağrısıyla çocuklarını hatırlamak talip aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası uğrunda yurt eylemine başladı. 753 gündür devam eden nesil nöbetinde Hacire Akar ile baş başa çocuklarına mülaki karı sayısı 32 olurken, Kilis'ten gelmiş olarak 2016'da ayrışık vaatlerle kandırılarak kaçırılan babası Mehmet Kara düşüncesince yurt eylemine eklenen Mehmet Kara ile de karı sayısı 234'e yükseldi. 



'BABAMI İSTİYORUM'

Babasının toptancılık yaptığını ve 5 sene ilk HDP ve PKK çeşidinden ayrışık vaatlerle kandırılarak dağa götürüldüğünü kail Kara, babasını götürücü teşekkül personellerinin kendisini de atmak düşüncesince geldiklerini aktararak, şunları söyledi:

"Bundan 3 sene ilk yanıma gelmiş olarak babamın dağda bulunduğunu ve beni de oraya atmak istediklerini söylediler. Ben tek biçimde kendilerine kanmayarak ülkemde yaşayacağımı ve babamı art göndermelerini söyledim. Bunun ilişkin beni zılgıt ettiler, 'gelmezsen tığ götürmesini biliriz' dediler. Ben babamı istiyorum. Babam gelene derece da burada bekleyeceğim ve nöbet tutacağım. Baba, dön gel. Sen gelene derece seni burada bekleyeceğim. Çok özledim seni babam. Babamı HDP ve PKK'dan istiyorum. Göndersinler babamı. Babam en akıbet 2017 senesinde beni arayarak, 'ben burada çetince durumdayım, beni bırakmıyorlar'dedi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?