USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ev ve süt hayvanı satıcıları, sertifikalarını aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Korum Dairesi Başkanlığı tarafından bölgede bulunan ev ve süs hayvanları bakıcılarına verilen “uygulamalı eğitim”den başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Ev ve süt hayvanı satıcıları, sertifikalarını aldı
23-01-2016 15:05
Google News
Hayvanat Bahçesi’nin toplantı salonunda yapılan sertifika töreni öncesinde katılımcılara açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, atalarımızın doğayı bizze emanet ettiğini ve bizlerin de her yönü ile iyi kullanmamız gerektiğini söyledi.

Doğaya ve hayvana iyi davranmanın başında eğitim geldiğini ifade eden Şahin, “Dolayısıyla bizim, insanı, doğayı ve hayvanı sevmemiz lazım, bu sevgiyi de büyütmemiz lazım. Bunu yaparken de her katmanda; doğanın, insanın ve hayvanın neye ihtiyacı olduğunu bilmemiz ve etrafımızı da bilinçlendirmemiz lazım. Bu açıdan eğitimin de şart olduğunu bilmemiz gerekir” diye konuştu.

Alınan eğitimin teorik ve  pratikten oluştuğunu aktaran Şahin, eğitimde 6 veteriner hekimin, 4 ziraat mühendisinin, 1 biyologun, 1 su ürünleri mühendisinin ve 3 veteriner sağlık teknikerinin yer aldığını belirtti.

Bu alanda büyük bir pazar bulunduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü aktaran Başkan Şahin, “Bu pazarı nasıl geliştireceğiz, nasıl biliçlendireceğiz ve daha iyi bir alana taşıyacağız diye çalışmalıyız. Bunun içinde eğitim çok önemli. Eğitim elde ettiğiniz bu sertifikalarla işyeri açıp sektöre katılacaksınız. Şehrimizden ve bölgeden gelen arkadaşlar var. Bu alanın daha iyi tanınması sizlere bağlı. Sınırımızda yaşanan olaylara rağmen bizim hayvanat bahçemize 2015 yılında 3 milyon ziyaretçimiz oldu. Büyük bir talep var. Aslında toplumun buna ne kadar talep ettiğini rakamlar bize gösteriyor. Şimdi bunu daha fazla arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunu yaparken sizlere de katkı vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Doğal Hayatı Korum Dairesi Başkanı Celal Özsöyler ise, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına dair uygulama yönetmenliği ile ev ve süs hayvanları satan dükkan sahiplerinin ruhsat alabilmeleri için bu eğitim sertifikasını almanın zorunluğuna değindi.

Gaziantep’in yanı sıra Kilis, Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş’tan katılımın olduğunu vurgulayan Özsöyler, toplamda 174 kişinin sertifika aldığını kaydetti.

Gaziantep Kanarya Yetiştiricileri Dernek Başkanı Eyüp Gülbay da; dernek için bir yer yapılmasını istedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikalara verildi.

Daha sonra ev ve süs hayvanlarından yılan, yavru kangal ve süs köpeğinin tanıtımı yapıldı. Bu arada  Başkan Şahin’in, kendi evinde beslediği köpeği çok ilgi gördü.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?