USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Esnafa destek sürdürülmeli”

Koronavirüsle mücadele sürecinde esnafın ekonomik açıdan çok kötü duruma geldiğini anlatan Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, hükümetin pandemi süreci boyunca esnafa yönelik desteklerini sürdürmesini istedi.

“Esnafa destek sürdürülmeli”
26-03-2021 02:03
Google News

“KONAKLAMA MERKEZLERİNDE TÜM TEDBİRLER ALINDI”
“Gaziantep olarak turizm sezonuna hazırız. Gerekli tüm tedbirlerimizi, belgelerimizi aldık, işletmelerimiz sezona hazır” diyen Başkan Yılmaz, “Turizm ve konaklama sezonunun başladığı dönemde yasakların kalkması sektör temsilcilerini memnun etti. Gaziantep, hem ticaret hem doğa ve hem de tarihi güzellikler açısından gezilmesi gereken bir şehirdir. Dolayısıyla yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber işlerin daha da iyi olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuşan Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
“Kısıtlamaların kaldırılması işletmecilerimizi sevindirdi. Cumartesi ve Pazar kısıtlamaları sektörü etkiliyordu, artık böyle bir sorun kalmadı. Tabii yasakların kalkması salgının bittiği anlamına gelmiyor. Her zamanki gibi maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerini elden bırakmamamız gerekiyor. Bu kurallara uymadığımızda tekrar eski halimize döneriz. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi Gaziantep’te de etkisini gösterdi. Oteller çok sıkıntı yaşadılar ve doluluk oranları çok düştü. Sezonun başlamasıyla sektörün çok iyi olacağını düşünüyorum, tedbirleri elden bırakmayarak ve kurallara uymamız gerekiyor. Kısa çalışma ödeneği ve bazı kredilerin ertelenmesi gibi konularda sektöre destek sağlandı, Lakin sektörümüz için yeterli olmadı. Çünkü sektörümüz uzun vadeyle işleyen bir sektör ve personel maaşları, kira, faturalar gibi maliyetlerimiz çok yüksek. Devletimizin bu konularda da yardımcı olması gerekiyor. Kredilerin 2022 yılına ertelenmesi, faizsiz veya çok düşük faizli yeni teşvik paketlerin verilmesi gerekiyor.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?