USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Esenyurt’ta vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu

Esenyurt'ta vatandaşlar, Kahramanmaraş ve çevre illerdeki depremzedelere erzak yardımı için kuyruğa girdi. Battaniye, mont, çocuk bezi, yastık gibi eşyaları alan vatandaşlar, deprem bölgesine gönderdi.

Esenyurt’ta vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu
06-02-2023 19:51
Google News

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7'lik depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kahramanmaraş ve çevre illere Türkiye'nin dört bir yanından yardım götürülürken Esenyurt Belediyesi de vatandaşlara erzak yardımı çağrısında bulundu. Kışlık bot ve mont, uyku tulumu, battaniye, çocuk bezi, hijyenik ped, el feneri ve pil, çadır, yastık, çorap, iç çamaşırı ve hijyen malzemelerinin bulunduğu ihtiyaç listesi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Çağrının ardından vatandaşlar toplama işlemlerinin yapıldığı otopark, hizmet binası ve kültür merkezlerine akın etti. En fazla getirilen eşyaların su, battaniye, çocuk bezi, hijyenik ped ve ıslak mendil olduğu öğrenildi.

Deprem bölgesine eşya getiren vatandaşlardan Umut Demir, "Ayakkabı, mont, hırka, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri getirdik” dedi.

Depremzedelere yardım erzağı getiren Adar Göze isimli vatandaş ise. "Biz de bebek bezi, kıyafet, ayakkabı, eldiven, atkı, yorgan getirdik. Şu anda burada yoğunluk var” diye konuştu.

Mert Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?