USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan’dan iş adamlarına çağrı! ’Bu işi geciktirmeyin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borsa İstanbul Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda konuştu.

Erdoğan’dan iş adamlarına çağrı! ’Bu işi geciktirmeyin’
15-01-2017 12:34
Google News
Erdoğan, "Bizim iş adamlarına, girişimcilere ihtiyacımız var. Bu işi geciktirmeyin. Yatırımlarımızı yapın." çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;

Bugün açılışını yapmakta olduğumuz binalarla Borsa İstanbul yeni bir döneme başlıyor. 15 Temmuz darbe girişiminde hedef alınan yerlerden birinin Borsa istanbul olması rastlantı değildir.Türkiye ekonomisinin derinliğinin olmadığı bir dönemde bu saldırılar hedeflerine ulaşabilirdi.

BİZİM SORUNUMUZ HIZLI HAREKET EDEMEMEK

Son günlerde döviz kurunu silah olarak kullanarak üzerimize gelmeye başladılar. Alternatiflerini üretiyoruz, üreteceğiz. Biz mücadele ettikçe karşımızdakilerde saldırılarını artırıyorlar. Son dönemde bu saldırılar döviz kuru üzerinden gerçekleştiriliyor. Bizim bu saldırıyı bertaraf edecek gücümüz vardı. Ancak bizim bir hastalığımız var. Hızlı hareket edemiyoruz. Kurumlarımız yavaş hareket ediyor. Bu da son günlerde döviz spekülasyonlarında milletimizin moralini bozuyor. Döviz kurundaki suni şişkinliğin giderilmesiyle piyasalarda bekle-gör politikasının da sona ereceğini ümit ediyorum.

EKONOMİDEKİ DURGUN GÖRÜNTÜYÜ HAK ETMİYORUZ

Bununla birlikte ekonomideki güncel sıkıntılarımızın aşılması konusunda biraz daha hızlı olunmamasının gerektiği açıktır. Türkiye güçlü kamu maliyesi, bankalarının sermaye yapısı, disiplinli bütçe uygulamalarıyla ekonomideki bu durgunluğu haketmiyor. Ekonomideki durgun görüntüyü kesinlikle hak etmiyoruz. Ortada üstesinden gelinemeyecek bir sorun yoktur. Ekonomideki sıkıntılarımızı da savunmada kalarak değil, hücuma geçerek aşabiliriz

BU İŞİ GECİKTİRMEYİN

Salt finans değil, bizim için reel ekonomi bizim için çok önemli. Salt finans sektörüyle uğraşanlar ülkeyi batırdılar. Bizim insanımız dimdik ayaktadır. Bir kahramanlık örneğiyle ülkesine sahip çıkmıştır. Omurga sağlam olduktan sonra ufak tefek yaralar bizi yolumuzdan ayrı koyamaz. Bizim iş adamlarına, girişimcilere ihtiyacımız var. Bu işi geciktirmeyin. Yatırımlarımızı yapın. Bu ülkede güven ve istikrar var. Risk alın. Risk almadıktan sonra bu iş yürümez.

Milletimiz ve devletimiz bu dönemde fedakarlık yapanları hiçbir zaman unutmayacaktır. Buradan bir kez daha ülkesini seven herkese çağrı yapıyorum.Üretimimizi ve ticaretimizi artırmalıyız.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?