USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan açıkladı: Seçim tarihi öne çekilecek mi?

Yerel seçimlerden bu yana gündemden düşmeyen "erken seçim" tartışması devam ediyor. AK Parti grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim tarihi öne çekilecek mi" sorusuna "Sular durulmadan olmaz. Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize gelir." cevabını verdi.

Erdoğan açıkladı: Seçim tarihi öne çekilecek mi?
04-01-2023 14:59
04-01-2023 15:03
GAZİANTEP
Google News

AK Parti’de seçim için üç tarih üzerinde durulurken altılı masa "Sonrasında yapılacak bir erken seçime onay vermeyiz" diyerek 6 Nisan'dan öncesini işaret etti. CHP, AK Parti’nin 6 Nisan’dan sonra yapılacak bir erken seçimle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dönemini tamamlamamış olacağı gerekçesiyle yeniden aday olabileceğini savunacağını söylüyor.

14 MAYIS AĞIRLIK KAZANDI

Son olarak AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, normal zamanı 18 Haziran 2023 olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerin 9 Nisan’dan sonra, 18 Haziran’dan önceki bir tarihte yapılmasına dönük alternatif senaryolar masaya yatırıldı.

30 Nisan, 7 Mayıs seçeneklerinin de değerlendirildiği MYK’da kesin karar alınmamakla birlikte ağırlıklı görüş, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması yönünde oldu.

'SULAR DURULMADAN OLMAZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, seçim tarihine ilişkin tartışma yaşandığı, 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs'ın ifade edildiğini belirterek, "Seçim tarihi öne çekilecek mi tarih ne zaman açıklanır, kamuoyunda konuşulan tarihler gündeminizde mi?" sorusuna Erdoğan, "Sular durulmadan olmaz. Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz." yanıtını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?