USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Enkaz altında doğan bebeği teyzesi evlat edindi: Onun adı artık Afraa

Afrin'de enkaz altında doğan ve 'Aya (mucize)' adı verilen bebeği, teyzesi Hala evlat edindi. Depremde ailesini kaybeden bebeğe, annesinin adı 'Afraa' verildi. Afraa, depremden 3 gün sonra doğan kuzeni Ataa'yla birlikte aynı evde büyüyecek.

Enkaz altında doğan bebeği teyzesi evlat edindi: Onun adı artık Afraa
19-02-2023 15:15
Google News

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle büyük bir yıkımın meydanda geldiği Suriye'de, enkaz altında doğan ve "Aya" adı verilen bebeği teyzesi evlat edindi. Annesi, Aya'yı dünyaya getirdikten sonra yaşamını yitirmişti. 

Hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra bebek, teyzesi Hala ve eniştesi Khalil Al-Sawadi'ye teslim edildi.

"ONDAN BAŞKA KİMSE KALMADI"

Tedavi gördüğü hastanede sağlık görevlilerinin "Aya" ismini koyduğu bebeği evlat edinen teyzesi Hala, bebeğe annesinin ismini verdi. "Afraa" adı verilen bebeği eşiyle birlikte evlat edinen enişte Khalil Al-Sawadi ise, "Bu bebek bizim için çok önemli çünkü ailesinde ondan başka kimse kalmadı" dedi.

Enkaz altında doğum yaptı: İnanılmaz görüntülerEnkaz altında doğum yaptı: İnanılmaz görüntüler

Annesi enkazda doğurmuştu: Minik bebeğin ailesinden acı haber geldiAnnesi enkazda doğurmuştu: Minik bebeğin ailesinden acı haber geldi

BİR KOLUNDA KIZI ATAA, DİĞERİNDE EVLAT EDİNDİKLERİ AFRAA

Bir kolunda pembe battaniyeye sarılı Afraa'yı, diğerinde mavi battaniye sarılı yeni doğan kızı Ataa'yı taşıyan Al-Sawadi, Reuters'a verdiği demeçte, "Ataa depremden üç gün sonra dünyaya geldi. Artık onlar bilikte büyüyecek" diye konuştu.

BABASINI VE KARDEŞLERİNİ DE KAYBETTİ

Afrin'e bağlı Cinderes'te arama kurtarma ekipleri bebeği bulduğunda, göbek bağı hala annesine bağlıydı. Bebeğin babası ve dört kardeşi de depremler nedeniyle hayatını kaybetti.

Afraa'nın kurtarılma görüntüleri, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılmıştı.

Suriye'de çöken bir binanın enkazında dünyaya gelen bebeği evlat edinmek için binlerce kişi başvuru yapmış ancak sağlık durumu netliğe kavuşmadan evlat edinmeye ilişkin prosedürlerin başlatılmayacağı açıklanmıştı.

Binlerce kişi enkaz altında doğan bebeği evlat edinmek istiyorBinlerce kişi enkaz altında doğan bebeği evlat edinmek istiyor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?