USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Engelli gençten duygulandıran askerlik mesajı

Gaziantep’te yaşayan bedensel engelli Hasan Mert Dalkılınç, hem yüreğinde taşıdığı vatan aşkı hem de engeline rağmen hayata olan tutkusuyla duygulandırıyor.

Engelli gençten duygulandıran askerlik mesajı
25-07-2018 10:09
Google News
Azmi ve başarıları ile engeline meydan okuyan Hasan Mert Dalkılınç, yalnızca engelli vatandaşlara değil, engeli olmayan vatandaşlara bile ilham kaynağı oluyor. Dalkılınç, engeline rağmen sporculuk da yapıyor.

VİCDANİ RETÇİLERE DERS VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı olan Dalkılınç, sosyal medya hesabından askerlik ile ilgili bir paylaşım yaptı. Yazıp yayınladığı ifadelerle herkesi duygulandıran Dalkılınç, “Keşke asker olsaydım” diyerek, HDP’nin vicdani retçilerine ve bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitimi beğenmeyenlere ders verdi.



"ENGELLİ DE OLSAM VATAN İÇİN CAN VERMEYE HAZIRDIM"

Hasan Mert Dalkılınç’ın sosyal medya hesabından paylaştığı duygulandıran mesajı şöyle:

"Ben en çok askere gitmeyi istedim. 2009’da muayene için gittiğimde havacı asker olarak Elazığ’da askerlik yapacağımı öğrendim. Ama komutanların önüne çıktığımda engelimden dolayı askerlik yapamayacağımı öğrendiğimde üzüldüm… Üstelik komutan havada, karada askerlik yapamazsın deyince en çok o koydu. Ama ben engelli de olsam vatan için can vermeye seve seve hazırdım."





PROFESYONEL YÜZÜCÜLÜK  YAPIYOR

Vicdani retçilere bu sözlerle ders veren kocaman yürekli Dalkılınç, profesyonel yüzücü olarak da biliniyor. Dalkılınç, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda ve Gaziantep Kapalı Yüzme Havuzu Sprint Gençlik ve Spor Kulübü’nde profesyonel yüzücülük  yapıyor.



HABER MERKEZİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?