USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Enerjinin gizli kahramanları kadın mühendisler

Samsun'da fariza yaparak 5 şehre okunabilen yalıtım hasretmek düşüncesince enerjinin kanalizasyon yönetimini sağlayıcı kadın mühendisler, kendilerine mevrut aksaklık isteklerine çabucak devir yapıyor.

Enerjinin gizli kahramanları kadın mühendisler
23-09-2021 10:27
Google News

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) içerisinde fariza işleyen 6 kanalizasyon dalavere mühendisi kadın, yaşanmış olan çarpıcılık kesilmelerine engin dahil edilmesinde, suç duyurusu hatlarına anlamsız çarpıcılık kesintisi ve ışıklandırma arızası bildirimlerinin iş emrine çevrilerek meydan ekiplerine iletilmesinde çalışan gösteriş oynuyor.

Sahadan sağlanan tamamı arka bildirimlere hassasiyetle yakın mühendisler, çabucak arka bildirimle arızayı çözüme kavuşturuyor. Samsun'da mevcut YEDAŞ binasında memur mühendis kadınlar, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop şehirlerinde meydana mevrut çarpıcılık arızalarının çözüme kavuşması dair koordinasyonunu sağlayarak iş veriyor.

Şebeke Yönetim Mühendisi Hande Nuran Kullukçu, "Elektrik üleştirme hizmeti verdiğimiz tamamı illerimizde kullanıcılarımızın memnuniyeti ile baş başa nitelikli ve sürdürülebilir çarpıcılık enerjisi sunabilmek rüçhan hedefimiz. Bu sebeple kanalizasyon dalavere merkezindeki iş akışı bizim düşüncesince baş döndürücü kıymetli. Sorumluluk alanımızda 40 ayrımlı lokasyonda mevcut 860 nefis aksaklık tamir ve bakım ekiplerimizle tamamı çarpıcılık aksaklık bildirimleri, ışıklandırma ihbarları ve bakım tamir isteklerine çabuk yanında biçimde dahil edebilmekteyiz. Bununla baş başa SCADA ve AGİS (Alçak Gerilim İzleme Sistemi) sistemlerimiz ile şebekede meydana mevrut arızayı bölgeden rastgele yanında aksaklık bildirimi gelmese bile görebilmekte ve makul ekipleri enstantane gönderme edebilmekteyiz. Günlük izleme ettiğimiz ameliyat içindeki tespitlerimiz, bakım ve envestisman planlarımızı oluştururken kritiklik bildirme etmektedir. Sahadan sağlanan tamamı arka bildirimlere bu hassasiyetle yaklaşmaktayız" dedi.

Ayancık selinde enerjiyi onlar yönetti

Özellikle iklim muhalefetinin bulunduğu zamanlarda kanalizasyon dalavere merkezlerinde kesafet yaşadıkları tamlayan Mühendis Hande Nuran Kullukçu, Sinop'taki baskın felaketindeki hale da değinerek, "Tüm operasyonun koordinasyonunun sağlanması noktasında enerjik gösteriş aldık" sanarak konuştu.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?