USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak, 2021 bayram ikramiyesi yattı mı? Kurban Byaramı'nda emekli ikramiyeleri için ödeme tarihleri netleşti!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emekli bayram ikramiyeleri ödeme tarihleri için geri sayım başladı. Bilindiği üzere dini bayramlarda milyonlarca emekliye 1100 TL’lik ödeme yapılıyor. Hafta başında belli olan Temmuz zammı sonrası beklenen açıklama gelmiş ve ikramiyelerin ödeneceği tarih vatandaşlarla paylaşılmıştı. Bu noktada “Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak?” şeklindeki sorular yanıt aramaya başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin bayramdan hemen önce belirlenen tarih aralıklarında hesaplara aktarılacağını kaydetti. Peki, Kurban Bayramı Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak, 2021 bayram ikramiyesi yattı mı? Kurban Byaramı'nda emekli ikramiyeleri için ödeme tarihleri netleşti!
10-07-2021 13:33
Google News

Emekli bayram ikramiyeleri için ödeme tarihleri geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından duyurulmuştu. Bu kapsamda emeklilerin gözü ödemelerin yapılacağı o tarihe çevrildi. "Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak?" soruları bu kapsamda yanıt ararken vatandaşlar Temmuz ayı zammıyla beraber bereketli bir ay yaşayacak. Buna göre; Kurban Bayramı Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak, ödenecek? İşte merakla beklenen o tarihler ve tüm detaylar…

SSK kapsamında aylık alanların zamlı 2021-Temmuz dönemi aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri ödeme günleri ise şöyle: 17, 18, 19, 20, 21 Temmuz olanların 13 Temmuz; 22, 23, 24, 25, 26 Temmuz olanların 14 Temmuz.

İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanacak. İkramiyeden yararlanmak için bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanması gerekiyor.

Bu yıl Kurban Bayramı 20-23 Temmuz'a denk geliyor. Bu kapsamda Kurban Bayramı ikramiyesi, Temmuz'da emekli aylığı bağlananlara da ödenecek. Bunun için en geç Haziran sonuna kadar emeklilik başvurusu yapmak gerekiyor. Haziran'da emeklilik için başvuranlar, bu yılki ikinci ikramiyeyi cebine koyabilecek.

KİME, NE KADAR ÖDENECEK?

Emekli: 1.100 TL

Ölüm aylığı (% 25): 275 TL

Ölüm aylığı (% 75): 825 TL

Ölüm aylığı (% 50): 550 TL

Sürekli iş göremezlik ödeneği alana: İş göremezlik derecesi oranında...

Emekli aylığı Temmuz'dan sonra bağlananlar ise önümüzdeki yıldan itibaren ikramiye almaya başlayacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?