USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekmeğe yeniden ZAM sinyali!

Döviz kurunda meydana gelen artışlar, vatandaşın cebine yansımaya devam ediyor. 15 TL’nin üzerine çıkan dolar sonrası, hemen her üründe olduğu gibi ekmek üretim maliyetlerindeki artış ekmek fiyatlarına yeniden zam yapılması konusunu yeniden gündeme geldi. Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, ekmek fiyatlarına yeni bir zam yapılmasının gündemde olmadığını ancak maliyet artışlarının devam etmesi halinde pideye zam yapı

Ekmeğe yeniden ZAM sinyali!
16-12-2021 19:27
16-12-2021 19:33
GAZİANTEP
Google News

Türkiye’de her gün artan pahalılık sorunu, vatandaşı da esnafı da etkilemeye devam ediyor. Döviz kurundaki artışa bağlı olarak yaşanan maliyet artışları sonrasında ülke genelinde ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı. Gaziantep’te de 1,75 TL’den satılan somun ekmek ve 1,50 TL’den satışa sunulan pide ekmeğin fiyatı 2 TL’ye yükselmişti.

ZAM ESNAFI MEMNUN ETMEDİ

Ekmek fiyatlarının kent genelinde 2 TL’ye yükselmesinin ardından son haftalarda, ekmek fiyatlarına yeniden zam yapılacağı yönünde iddialar ortaya atılmaya başlandı. Maliyetlerdeki artış sonrasında un fiyatları başta olmak üzere tüm giderlerinin arttığını kaydeden esnaf, 2 TL’lik zammın yeterli olmadığını, ekmekte fiyatın 2,5 TL’ye yükselmesi noktasında taleplerinin olduğunu ifade ettiler.

“MALİYETLER DOLARA ENDEKSLİ”

Maliyet artışlarının esnafı olumsuz etkilediğini söyleyen Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı ,bu şartlar altında pide fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Sarı, “Poşet, kâğıt, ambalaj, işçilik, elektrik, su gibi tüm hammaddeler dolara endeksli. Dolayısıyla, bu ürünlerin fiyatlarının artması sonucu biz de pideye zam yapmak zorunda kalıyoruz. Her şeyin fiyatı artarken pideye zam yapmak da kaçınılmaz oluyor.”

“EN UYGUN FİYAT GAZİANTEP’TE”

Açıklamalarını sürdüren Abdullah Sarı, “Fiyatlarda yükselme olmadıkça zam yapmayı düşünmüyoruz. Şu an beklemedeyiz. Gündemimizde yeni bir zam yok. Ancak, maliyetler yeniden artarsa bizim de zam yapmaktan başka çaremiz kalmıyor. Yine de Gaziantep’teki pide fiyatlarının uygun olduğunu söyleyebilirim. Pide fiyatları Kahramanmaraş, Kilis, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye’de 2,5 lirayken, bizde 2 liradan satılıyor.”

“FİYATLAR UYGUN OLURSA ZAM YAPILMAZ”

Esnafın maliyet sorunlarına çözüm üretmek için destek beklediklerini söyleyen Sarı, “Biz, ucuz un alırsak, tabii ki Gazianteplilere uygun fiyattan ekmek satmak isteriz.  Ancak, her geçen gün elektrik, doğalgaz ve su gibi giderler artarken ekmeği uygun fiyata üretmemiz mümkün değil. Zaten esnafımız ayakta zor duruyor. Bugün Gaziantep’te bin 500 üyemiz ve 12-13 bin çalışanımız var. Hepsi bu sektörden ekmek yiyor. Hepimiz zor durumdayız. Eğer yetkililer bize suyu bedavaya verip elektriği, doğalgazı ve unu da uygun fiyata verirse ekmek fiyatlarını zam gelmez” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?