USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Düğün ızdırabı

Gaziantep’te sokakta düğün yasağına uyulmuyor ve denetiminde ciddi aksaklıklar yaşanıyor.

Düğün ızdırabı
21-07-2015 13:18
Google News
Yaz aylarıyla sokaklarda, mahalle aralarında yankılanan seyyar satıcı sesleri, sokak düğünlerinin başlaması, havai fişek, maytap patlamaları, korna ve susturucusuz egzoz sesleri nedeniyle Gaziantep gürültü kirliliğine teslim oldu.

Yaz ayının gelmesiyle beraber sokak düğünleri de artmaya başladı. Yasak olmasına rağmen yasağı dinlemeyen düğün sahipleri vatandaşların hafta sonunu zehir ediyor. Emniyet ve belediyenin de ses çıkarmadığı düğünler şehirde gürültü kirliliğine neden oluyor.

 

 

KARATAŞ’TA VATANDAŞ DÜĞÜNDEN BIKTI

Ramazan Bayramı’nda düğün yapmak isteyenler salonlarda yer bulamayınca çareyi sokakta düğün yapmakta buldu. Özellikle Karataş bölgesindeki düğünler vatandaşları çileden çıkardı. Gece geç saatlere kadar yüksek seste müzik çalan düğün sahipleri tüm uyarılara rağmen müziğin sesini kısmıyor ve vatandaşı rahatsız etmeye devam ediyor.  ALO 155, 153 ve 181’e yaşanan durumu bildiren vatandaşlar şikayetlerinin karşılığını alamıyor.

 

SALONLARYER KALMAYINCA SOKAĞA AKIN EDİYORLAR

Mobilyadan beyaz eşyaya, kuyumdan davetiyeye, düğün salonundan kuaförüne kadar 20’den fazla sektörü hareketlendiren evlilik pazarı, 13,2 milyar liralık devasa bir ekonomik büyüklüğe ulaştı. Sektör her yıl yüzde 10 civarında da büyüme kaydediyor. Maliyeti 15-20 bin lira arasında değişen düğünler, özellikle yaz aylarında ekonomiye büyük canlılık getiriyor. Birçok işletme, durgun geçen yaz aylarındaki satışlarının büyük bölümünü düğünlerden elde ediyor. Düğün ekonomisinden aslan payını salonlar alıyor. Nisan ile temmuz arasında birçok düğün salonunda yer bulmak neredeyse imkansız. Salonlarda yer bulamayanlar ve maddi imkanı kısıtlı olanlarda sokak düğünü tercih ediyor. Sokak düğünlerinden en büyük darbeyi komşular yiyor.

 

ŞİKÂYETLERDE SOKAK DÜĞÜNLERİ BAŞI ÇEKİYOR

Çevresel konularda vatandaşların taleplerini kayıt altına alan Çağrı Merkezi’ne yapılan aramalarda yaz mevsimiyle birlikte ‘gürültü’ konulu şikayetlerde artış yaşandı. Özellikle hafta sonlarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu tür aramaların daha sıklıkla gerçekleştiği belirtildi. Şikayetlerde sokak düğünleri, özel eğlence mekanlarından kaynaklanan müzik gürültüsü ve hayvan sesleri, komşularından rahatsızlık duyan vatandaşların şikayetleri yoğunluk arz ediyor. Merkeze en fazla şikayet ağırlıklı olarak Batı illerinden ve büyükşehirlerden yapıldı. Merkeze Haziran ayında en fazla şikayet İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa, Gaziantep, Aydın, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Samsun, Mersin ve Amasya illerinden geldi.



Mehmet Torun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?