USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Düğmeye basıldı... 7 dernek yöneticisi gözaltına alındı

Gaziantep’te yabancı dernek yöneticilerine yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonun yapıldığı STK’nın ’Danish Church Aid’ adlı bir kuruluş olduğu bildirildi.

Düğmeye basıldı... 7 dernek yöneticisi gözaltına alındı
30-03-2017 09:51
Google News
Gaziantep’te yeni gündem çığ gibi çoğalan dernek ve STK’lar. Özellikle dış güçler tarafından desteklenen ve mali olarak güçlendirilen derneklerin, kimlere hizmet ettiği mercek altına alındı ve bu kapsamda gerçekleşen operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonun yapıldığı STK’nın ’Danish Church Aid’ adlı bir kuruluş olduğu bildirildi.

Önümüzdeki günlerde derneklere operasyonların tüm hızıyla sürmesi bekleniyor.

STK’LAR, BİR BİR TESPİT EDİLİYOR

Gaziantep’te, özellikle Suriye iç savaşının ardından çığ gibi artan yabancı destekli STK’lar konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Kime hizmet ettikleri belli olmayan STK’lar, bir bir tespit ediliyor.  Gazetemizin gündeme getirdiği ve özellikle AB ülkelerinin finansa ettiği STK’lar, yardım kuruluşları adı altında farklı faaliyetleri ile dikkat çekiyorlar. Özellikle ajanların cirit attığı bu STK’lar, Gaziantep’te bir anda gündem oldu ve düğmeye basıldı.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMIŞTI

Dernekler konusunda Gaziantep’te bu gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bu konuyu gündemine almıştı.  Erdoğan, farklı sıfatlarla görev yapan hiç bir Avrupalı’ya izin vermeyeceklerini açıklamış,  AB ülkelerine seslenerek, “ Bundan sonra ülkemizde çeşitli sıfatlar altında ajanlık yapan hiçbir Avrupalıya izin verilmeyecektir. İster şahıs olsun, isterse kurum olsun” demişti. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?