USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dubai Gulfood ‘da bulgur ziyafeti

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu tarafından dünyanın dört bir yanında sürdürülen tanıtım çalışmalarında Dubai’de açılan Gulfood 2015 Gıda Fuarında da devam edildi.

 Dubai Gulfood ‘da bulgur ziyafeti
11-02-2015 19:13
Google News
Ortadoğu, Afrika ve ABD pazarlarının en önemli katılımcılarının yer aldığı fuarda MBTG tarafından üstlenilen misyon doğrultusunda makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağların tanıtımı yapılıyor. Bu ürünlerden yapılan çeşitli yemeklerin konuklara ikram edildiği MBTG standı büyük ilgi görüyor. Fuarın en fazla ziyaretçi kabul eden standı halene gelen MBTG standını Birleşik Arap Emirliği Büyükelçisi …… Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ve beraberlerindeki heyette ziyaret etti. Ziyaret sırasında MBTG Başkanı Surur Aydın’dan faaliyetler hakkında bilgi alan Müsteşar Şenel tanıtım gruplarının ihracatın arttırılması ve 2023 hedeflerine ulaşılması için büyük önem taşıdığını belirterek GAİB Koordinatör Başkanı ve Türkiye Tanıtım Grupları Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsun Altunkaya ve MBTG Başkanı Surur Aydın’ı kutladı.

MBTG Afrikalı ve Amerikalıların yoğun ilgisi dikkat çekti

Dubai Gulfood 2015 Gıda Fuarının gözde stantları arasında yer alan MBTG’nin standı özellikle Afrikalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuarın birinci gününden itibaren dünyanın farklı ülkelerinden gelen konukları ağırlayan MBTG aynı zamanda Türk mutfak kültürünün de tanıtımını üstleniyor. Bir birinden lezzetli yemeklerin ikram edildiği standın yoğunluğu dikkat çekerken konuyla ilgili bir değerlendirme yapan MBTG Başkanı Surur Aydın “Bizler bu gün Türkiye için buradayız, Türkiye’de üretilen ve tanıtımını üstlendiğimiz ürünlerin en iyi şekilde dünya pazarlarında tanıtılmasını sağlamak için buradayız. Geçtiğimiz dönemlerde dünyanın birçok ülkesinde ürünlerimizin tanıtımını gerçekleştirmek için çeşitli etkinliklere katıldık. Bu yıl da yine birçok ülkede fuarlarda yer alacağız. Diğer taraftan ülke bazlı tanıtım çalışmalarımızda belirlediğimiz pilot ülkelerde yoğun bir tanıtım ve etkinlik kampanyası sürdüreceğiz. Standımıza büyük ilgi var. Hedefimiz bu fuarla özellikle Afrika, Pasifik ve ABD pazarlarında makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlarımızın tanıtımını gerçekleştirmek. Katıldığımız bütün fuarlarda olduğu gibi burada da büyük ilgi görüyoruz. Gerek ürünlerimiz, gerekse yemeklerimiz büyük beğeni topluyor. Elbette bu çalışmalar aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımı için çok önemli. Türkiye’nin gastoromi alanındaki tanıtımını da üstlenmiş oluyoruz. Standımızı çeşitli ülkelerden gelen heyetler ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi alıyor. Fuar süresince etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

Afrikalılar bulgur ve makarnayı sevdi

MBTG standını ziyaret ederek burada tanıtılan ürünlerin tadımını gerçekleştiren Afrika’nın değişik ülkelerinden gelen katılımcılar bulgur, makarna ve bakliyat ürünleriyle bitkisel yağlara büyük ilgi gösteriyor. Sadece tatmakla kalmayan Afrikalılar ürünlerin fotoğraflarını da çekerek yemek tariflerine kadar birçok bilgiyi almaya çalışıyor. Afrika ve Güney Amerika pazarlarının bulgur, makarna ve bakliyat ürünleri için önemli pazarlar olduğuna dikkat çeken MBTG Başkanı Surur Aydın “Bizlere kanlarını akıtarak canlarını feda eden ve ülkemizi kurtaran bütün şehitlerimiz ve özellikle Antep’e Gazilik unvanının verilmesine neden olan binlerce şehidimizi rahmetle anarken Onların bize miras bıraktığı bereketli Anadolu topraklarında yetişen ürünlerimizin dünya pazarlarındaki tanıtımlarını yaparak ülke ekonomisinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sağlayarak bizlerde vefa borcumuzu ödemiş olacağız. Ürünlerimiz için özellikle Ortadoğu, Afrika ve ABD önemli pazarlar arasında yer alıyor. Etkin tanıtım ve heyetler halindeki görüşmelerle Anadolu’dan dünya sofralarına bu lezzetleri taşımak mümkün. MBTG kurulduğu günden bu yana bu idealle çalışmalarını sürdürüyor. Dubai’de özellikle Afrika ülkelerinden gelen konukların büyük ilgisi bu pazarın mercek altına alınması gerektiği gerçeğini gösteriyor. Üretici ve İhracatçılarımızın bu bölgelerde daha etkin faaliyet göstermesi gerekir. 2023 hedeflerinin başarılı olabilmesi için yeni pazarlara etkin bir şekilde girmek zorundayız” dedi.

 

 

 

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?