USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

DSÖ: 'Acil önlem alınmadığı takdirde, Afganistan sağlık sistemi çökecek'

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus , Afganistan'da önlem alınmadığı takdirde Afgan halkının geçenlerde ortak insanca felaketle için karşıya bulunduğunu açıkladı.

DSÖ: 'Acil önlem alınmadığı takdirde, Afganistan sağlık sistemi çökecek'
22-09-2021 19:17
Google News

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus ve heyeti Afganistan arızi yönetimi, BM ortakları, sağlık mensupları ve hastaların ziyareti esnasında ülkede sağlık krizini vurgulayarak çabuk önlem alınmadığı takdirde Afgan halkının geçenlerde müşterek insanca felaketle gönül rahatlığı karşıya bulunduğunu açıkladı.

DSÖ Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Ziyaretimiz sırasında, çabuk ilgilenmesi müstelzim müşterek kadro rüçhan sağlık hastalıkların yanında levent boylu vadeli kalkınma hedeflerine erişmek düşüncesince envestisman ika gereksinimlerine odaklandık” dedi. Ghebreyesus, Sehetmandi angın ülkenin en şişman sağlık projesine meydana getirilen armağan desteğindeki kesintilerin, binlerce sağlık tesisini, tıbbi gereç ve sağlık çalışanı maaşları düşüncesince fonsuz bıraktığını tabir etti. Ghebreyesus, “DSÖ'nün Afganistan sağlık sistemine dayanak noktası vermesi mevzusundaki levent boylu vadeli taahhüdünü yineliyor ve topu topu paydaşlara ahit ve önümüzdeki aylar ve zamanlarda şişko yükümlülüklerimizi hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.
DSÖ kabilinden meydana getirilen açıklamada, Afganistan'da 37 skor Covid-19 hastanesinden 9'unun kapanmış olduğu ve Covid-19 müdahalesinin topu topu çalışmalarının durduğu kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?