USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dr. Ersin Arslan Hastanesi Sağlığın yüz akı oldu

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziantep’te hastaneler arasında yapılan Kalite Denetimi değerlendirilmesinde il birincisi oldu

Dr. Ersin Arslan Hastanesi Sağlığın yüz akı oldu
03-11-2017 23:01
Google News
Gaziantep’in Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2017 Hastaneler arasında yapılan Kalite değerlendirmesinde  Gaziantep genelinde yapılan kalite denetiminden yüksek  puanı alarak birinci oldu. 

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya ve ekibinin yaklaşık bir yıl önce göreve gelmesiyle birlikte ekip ruhuyla çalışmaları ve hastanede hizmet kalitesin hızla yükselmesi meyvesini verdi

Ülkede sunulan sağlık hizmetleri her geçen gün son teknoloji kullanımı, alt yapı gelişimi, insan gücü kapasitesi ve niteliği anlamında gelişmiş batı ülkelerini aratmayacak şekilde olduğu, birçok alanda örnek alınacak gelişimler yaşanmakta. Her zaman daha iyisini gerçekleştirmek adına, Bakanlık çalışmaları sürekli değişim ve yenilenme sürecinden geçtiği, bu çalışmalardan birinin de sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin değerlendirilmesine yönelik hizmet kalite standartları kapsamında Sağlık bakanlığı ekiplerince yapılan denetimler kapsamında Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi ve çalışanlarının ekip ruhuyla çalışmaları meyvesini verdi ve birincilikle taçlandırıldı.

 
Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığının yapmış olduğu “Yerinde Değerlendirme “ Denetimi Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi kapsamında İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen 2017 yılına ait denetimleri sonuçlandırılmış ve standartlar çerçevesinde yapılan denetimde Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetim Hizmetleri, Ameliyathane Hizmetleri, Yataklı servis, Sterilizasyon ünitesi, Biyokimya Laboratuvarı ve Arşiv Hizmetleri tek tek incelendi. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi fiziki yetersizliklerine rağmen tüm ilçeler ve il bazında birinci olmanın gururunu yaşadı.

Öte yandan Gaziantep’te Hastaneler arasında   26 Ekim  2017 tarihinde “Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik” kapsamında sağlık bakanlığı denetçileri tarafından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi değerlendirildi. Çok kısa süre içerisinde mesai saat ve gün kavramı olmadan özverili ve inanarak çalışan ekibin başarısı gelen denetçiler tarafından da takdir edilmiş ve yapılan uygulamalarında 2 örnek çalışma Sağlık Bakanlığı kayıtlarına “İyi Uygulama Örneği” olarak kaydedildiği öğrenildi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?