USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi, Araştırma Hastanesine Dönüşüyor

1960 yılından beri Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne hizmet veren Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi 55 yıl sonra kabuk değiştiriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yeni alınan karar doğrultusunda, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne geçiyor. Ayrıca hastanenin dış cephesi de sil baştan yeniliyor.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi, Araştırma Hastanesine Dönüşüyor
12-11-2015 10:19
Google News
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin şehir merkezine 2 ayrı noktada yapılan hastanelerden sonra yıkılması bekleniyordu. Son alınan karadan sonra bundan vazgeçildi. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin Gaziantep’te yıllardır eksikliği hissedilen Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne geçmesine karar verildi.


HASTANE KİMLİK DEĞİŞTİRİYOR



Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Gaziantep artık yeni bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kavuşacak. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte, tüm uzmanlık branşlarında hizmet veren, tıp öğrencilerinin stajyerlik yaptığı ve uzmanlık alanlarında okuyanların asistanlık yaptığı bir hastane kimliğine kavuşmuş olacak.


DIŞ CEPHE YENİLENİYOR



55 yıldır Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne hizmet veren Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin şehir merkezine 2 ayrı noktada yapılacak olan hastaneden sonra yıkılması bekleniyordu. Sağlık Bakanlığı bu kararından vazgeçti. Geçtiğimiz aylarda hastanenin hizmet binalarının beton kalitesinin tespiti yapılmış,ortaya çıkan sonuçlara göre Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin hizmet binalarının yüzde 60 ve 70 oranında kullanıma elverişli olmadığı anlaşılmıştı. Bunun üzerine yetkililer binaları güçlendirmeye karar verdi. Bunun yanı sıra hizmet binalarının tamamına yakının dış cephesini yenilemeye karar verdiler. (PUSULA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?