USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doktor Dağdemir, GAÜN Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından dualarla anıldı

Samsun’da bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Aynur Dağdemir, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından dualarla anıldı.

Doktor Dağdemir, GAÜN Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından dualarla anıldı
23-11-2015 14:29
Google News
Samsun’da sekreterinin eski eşinin bıçaklı saldırısında hayatını kaybeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri bir basın açıklaması yaparak saygı duruşunda bulunarak dualar okudu.

Toplanan Tıp Fakültesi öğrencileri adına konuşan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Bahadır Kılıç, "Geçtiğimiz perşembe günü Samsun’da bir doktoru daha kaybettik. Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi. Kederli ailesine, meslektaşlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz. Ne hazindir ki her gün bir arada çalıştığı iş arkadaşları Dr. Aynur’un yaralanmasına üzüldüğü anlarda aynı zamanda olayın failini hayata geri döndürmek için çaba sarf ediyordu. Dr. Aynur ilk değildi, şu an bulunduğumuz hastanede yıllarca görev yapmak suretiyle uzman hekim olan Ersin Arslan ağabeyimiz bir hasta yakını tarafından yok yere hayatından olmuş, görevi başında katledilmiştir. Vefatının ardından 3,5 yıl geçmesine rağmen ne Ersin Arslan’ın yaşamından olması ne de bir başka şiddet olayı, sağlıkta şiddeti durduracak bir ibret vesikası olamamış, üzerine yenileri eklenmiştir. Yaklaşık 6 ay önce, 29 mayıs 2015’te yine bir doktor Dr. Kamil Furtun yine Samsun’da öldürüldü. 3 ay kadar önce, 31 Ağustos 2015’te henüz görevinde iki yılını dolduramamış olan Dr. Abdullah Biroğul Diyarbakır’da katledildi. Ülkemizin herhangi bir tarafında kuzeyde veya güneyde, doğuda veya batıda bir hekimin öldürülmesi, katledilmesi maalesef kanıksanacak duruma gelmiştir. Bizler genç doktorlar olarak hekimlerin, meslek büyüklerimizin öldürülmesini olağan hale getirmeyeceğiz, bu ölümlerin sıradanlaşmasına tahammül göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı

“Tıp öğrencileri olarak maalesef her gün ayrı bir ’hekime şiddet’ haberini izlediğimiz, kendi öğrenim hayatımızda da maalesef şiddete maruz kaldığımız bir dönemde insanlara şifa olmanın hayaliyle, idealist düşüncelerle tıp eğitimi almaya çalışıyoruz” diyen Bahadır, “Bizler 12 yıllık eğitim hayatımıza 6 yıl daha sürekli, yoğun tempolu ve zorlu bir eğitimle devam edip, sadece insanlara hizmet vermek ve mesleğimizin hakkını yerine getirmek gayesiyle adımlar atıyoruz” Şeklinde konuştu.

İl kadım İlçesi’nde özel bir hastanede görevli ve ikiz çocuk annesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan 49 yaşındaki Op. Dr. Aynur Dağdemir, sekreteri Şeyda A.’nın eski eşi Yusuf Demirbaş tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?