USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doç. Dr. Hacı Murat Şahin yeniden GAÜN’de

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın kendi ekibini oluşturmaya devam ediyor. Daha önce rektör yardımcıları ve diğer idari kadrosunun atamalarını yapan Rektör Özaydın, danışman kadrosunu da güçlü tutmaya kararlı

Doç. Dr. Hacı Murat Şahin yeniden GAÜN’de
12-11-2020 01:12
Google News
 Bu yönde adımlar atamaya başlayan Rektör Özaydın, Gaziantep’in öz evladı olarak tanınan tam bir spor adamı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’i danışman olarak atadı. Doç. Dr. Şahin, Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun kuruluşundaki başarılı işleri, 2016-2019 yılları arasında Batman Belediye Başkan Yardımcılığı (Kayyum) yapmış olması ve birçok sportif projeye imza atması ile tanınıyor. Doç. Dr. Şahin’in ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış sayısız makalesi ve kitabı bulunuyor. Doç. Dr. Şahin’in GAÜN Rektörü Özaydın’a danışman olarak atanması akademik camiada ve spor camiasında sevinçle karşılandı.



ŞAHİN’İN BAŞARILARI ÖZAYDIN’IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Bilimsel birçok yuvanın kuruluşunda yer alan ve geliştirdiği projelerle ulusal ve uluslararası spor ve bilim camiası tarafından takdirle karşılanan Doç. Dr. H. Murat Şahin, 2019 yılından bu yana Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı olarak görev yaparken aynı zamanda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini de yürütüyordu. Yine Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde İnsansız Araçlar Yüksek Okulu’nun da kurucuları arasında yer alan Şahin’in bu alandaki başarılı işleri de GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın dikkatinden kaçmadı. Rektör Özaydın, GAÜN’de de bir İnsansız Araçlar Yüksek Okulu açmayı hedeflediği ve bu konuda Doç. Dr. Şahin’in tecrübe ve bilgilerinden istifade etmeyi hedeflediği bilgisi alındı. 

ULUSLARARASI BİLİM CAMİASINDA TANINAN BİR İSİM

Gaziantep’in yetiştirdiği nadir bilim insanlarından biri olan Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in kariyeri ise birbirinden başarılı akademik, bilimsel ve sportif başarılarla dolu. Bunun yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlarda başarılı idarecilik görevleri de yürüten Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in uluslararası hakemli dergilerde 23 makalesi yayınlandı. Doç. Dr. Hacı Murat Şahin birçok ödüle de layık görülürken Şahin’in Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve bildiri kitabında basılan 38 bildirisi bulunuyor. Şahin bugüne kadar spor ağırlıklı olarak 24 uluslararası kitap kaleme aldı ve bu kitapları uluslararası bilim camiasında yayınlanırken büyük ses getirdi.

BATMAN’DA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPTI

Şahin ayrıca Batman Belediyespor Külüp Başkanlığı yaptığı, 2017-2019 yılları arasında birçok sportif başarı elde etti. Ayrıca Şahin, 2016-2019 yılları arasında da Batman Belediye Başkan Yardımcılığı (Kayyum)  görevini yürüttü. Batman’da sevilen bir belediye başka yardımcılığı görevi yürüten Doç. Dr. Şahin, belediyenin birçok branştaki takımlarını ayrı ayrı sportif başarılar elde etmesinde büyük rol oynadı.

BAŞARILI PROJELERDE DANIŞMANLIK VE YÜRÜTÜCÜLÜK YAPTI

Bugüne kadar 5 öğrencinin yüksek lisans tez danışmanlığını yürüten Şahin, İşitme Engelli Öğrenciler İçin Web Tabanlı Mesleki Eğitim Ortamı Geliştirilmesi, Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Kültür, Turizm Ve Mesleki Teknik Eğitim İşbirliği Projesi, Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Riski Altında Bulunan Bireylerin Yurttaşlık Bilinçlerinin Geliştirilmesi Ve Kamu Aktif Katılımlarının Sağlanması Projesi, Çocuk Tribünü Projesi, Sadmer Projesi, 100 İşitme Engelliyi Spora Kazandırma Projesi, Türkiye’nin Sessiz Şampiyonları Olacağız Projesi, Varlıkla Uyum Aıkıdo, Trafikte Engelsiz Geçiş Projesi, Kahvaltılı Sabahlar Eğitimde Başarı Sağlar, Evde Yaşlı Ve Hasta Bakım Hizmeti Projesi, Hoş Geldin Bebek Projesi, Gençler Sanat Ve Sporla Buluşuyor, İşsizlik Azalsın, Nitelikli Gençlik Canlansın, Tekstil Sektöründe Mesleki Eğitim Ve Üretim Merkezi Projesi” olmak üzere Türkiye genelinde birçok ilde hala devam uygulanmakta olan projelerde yürütücülük ve danışmanlık görevi üstlendi. 

ŞAHİN’İN AKADEMİK KARİYERİ

1971 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen Hacı Murat Şahin, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bölümü’nden mezun olarak lisans eğitimini tamamladı. 1999 yılında yine Gazi Üniversitesi’nde aynı bölümden yüksek lisans eğitimini de tamamlayan H. Murat Şahin, 2009 yılında Sofia National Sport Academy “Vasil Levski University”de  Türkiye’deki Profesyonel Futbol Kulüplerinde Görev Yapan Menajerlerin Eğitim Seviyesinin, Kulüplerin Ekonomik İstikrarına ve Spor Başarısına Etkisinin Araştırılması üzerine doktora eğitimini tamamladı. 1995-1997 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Şahin, 1997-2005 yıllarında Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak görev alan Şahin, 2012-2016 Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr., aynı üniversitede yine 2016-2019 yılları arasında Doç. Dr. Olarak görev yaptı. 2019 yılından bu yana Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Doç. Dr. olarak görev yapıyordu.

NİTELİKLİ BİR İDARECİ

Kariyeri birbirinden başarılı işlerle dolu olan Şahin, birçok idari görev de yürüttü. Şahin’in idari görevleri sırasıyla şöyle: 1. “Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü (2013-2018) 2. Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölüm Başkanlığı (2013 - 2014) 3. Batman Üniversitesi Senato Üyeliği (2013-2018) 4. Batman Üniversitesi Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı (2013-2016) 5. Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı (2016-2018) 6. Batman Belediye Başkan Yardımcısı (2016-2019) 7. Batman Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı (2016-2018) 8. 1955 Batman Belediye Spor Kulübü Başkanı (2017-2019) 9. 2012 yılında; Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliklerine seçildi. 2012 yılında Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Aşırtmalı Aba Güreşi Asbaşkanlığı görevine getirildi. 10. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü (2019-2020) 10. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Danışmanlığı (2019-2020).

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?