USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diken üstünde bir şehir: Kilis

Kilis, Nobel’e adaylık konusunda veya Suriye’den gelen muhacirlere ensar olmakla onurlandırılmak dışında, ciddi bir şekilde gündeme gelmeyen ve yaşanan sıkıntıların dile getirilmediği şehir.

Diken üstünde bir şehir: Kilis
14-05-2016 09:56
Google News
Suriye iç savaşı başladığından beri diken üstünde bulunan Kilis’e sadece 2016 yılında 40’a yakın füze, roket atılmış ve çok sayıda insan hayatını kaybetti. Kilis özelinde Suriye savaşının ve İŞİD’in etkilerini ele alındığında Kilis’in geçmişteki huzurlu ve sakin günlerinin tamamen ortadan kalktığı, bir çeşit kaos bölgesine çevrildiği görülüyor. Bir yandan göç eden Suriyeliler, öte yandan her gün yaşanan roket veya katyuşa füze saldırıları bölge halkında tam anlamıyla bir bıkkınlık, korku ve endişe durumuna yol açmıştır. Roketlerin düştüğü bölgelerde son birkaç yıldır düzenli ve güvenli şekilde eğitim sürdürülememekte birçok aile çocuğunu okula göndermekten çekinmektedir. Zira İŞİD tarafından atılan bu roketlerden bazıları okullara geliyor.


Vatandaşlar, Kilis’te yaşanan dramı şöyle değerlendirdi:



Şefik Since: “Adamlar bizi iç isyana ve savaşa çekiyorlar. Ülkemizin en büyük düşmanı ne IŞİD ne PKK, Türkiye’nin düşmanı Amerika. Kilis’e roket saldırılarından sonra vatandaşların Kilis’i boşaltmaları benim yanımda vatan hainliğidir. Şimdi burada kavga oldu, kaçıp gider misiniz? Onun için hiç boşaltmasınlar hiç de bir şey olmaz. Zaten eceliniz geldiyse gittiğiniz yerde de sizi yakalar. Türkiye, Kilis’e atılan roketlerin karşılığını veriyor.”

Kemal Sakallı: ”Suriye’deki iş savaş nedeniyle Kilis’e roketler düşüyor, insanlarımız ölüyor, ülkemize bomba yağdırıyorlar. Kilisli vatandaşlarımız da memleketlerini terk etmesinler, vatanımızın toprağına sahip çıksınlar. Amerika, Türkiye’yi savaşa çekmeye çalışıyor.”

Abdullah Bayram: “Kilis’e roketlerin düşmesinin asıl sebebi Türkiye’yi savaşa girdirmek ama Türkiye bu oyuna gelmiyor. Gerçek amaçları İsral’in güvenliğini sağlamak. Eğer Suriye’de adam kalmazsa İsrail daha önemli bir pozisyona geçecek. Mesele IŞİD veya PKK değil İsrail’in güvenliğini sağlamak.”

Murat Altıntaş: “Kilis’e roketlerin düşmesi nedeniyle insanlar hiç yere ölüyorlar, düşmanımızı da kiminle savaşacağımızı da bilmiyoruz. Devletin buna bir el atması kesin çözüm bulması lazım. Artık buna yürek dayanmıyor o nedenle Türkiye müdahale etmeli. Kilisliler can güvenliği olmadığı için Gaziantep’e geliyorlar.”

Nizamettin Kara: “Suriye’deki iş savaş nedeniyle Kilis’e roketler düşüyor, insanlarımız ölüyor ve biz buna üzülüyoruz ama elimizden hiçbir şey gelmiyor. İmkanımız olsa elimizden gelen yardımı yaparız.”

Hasan Çelik: “Kilis’e roketlerin düşmesi nedeniyle insanlar ölüyor Kilisliler can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şehri terk ediyor ama büyüklerimizin buna bir çare bulması lazım. Suriyeliler geldikten sonra bu olaylar çıkmaya başladı, artık bu Suriyelileri Türkiye’den göndersinler. Kilis’e roket atarak Türkiye’yi savaşa çekmeye çalışıyorlar.”

Veysel Kızıltaş: “Kilis’e roketlerin düşmesiyle ilgili ne söyleyebilirim, İnşallah hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyordur. Türkiye’yi savaşa çekmeye çalışan bir IŞİD vardır. Olaya müdadale edilerek insanlar korku ve panik içinde yaşamasın. Hükümetin tedbirler aldığına inanıyorum.”

PUSULA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?