USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Datça’ya ilk kez kruvaziyer gemisi geldi

Muğla'nın Datça ilçesi, tarihinde ilk kez bir kruvaziyer gemisi ağırlıyor. Datça'da dev geminin yanaşacağı özellikte bir liman bulunmadığı için özel izinle açığa demir atan gemideki yolcular, tender diye tabir edilen deniz aracı ile kıyıya ulaştırıldı.

Datça’ya ilk kez kruvaziyer gemisi geldi
07-11-2022 17:02
Google News

Devre mülk gemisi olarak bilinen The World isimli 2002 yapımı 196 metre uzunluğundaki Bahama bayraklı yolcu gemisi Rodos seferinin ardından 255 personel ve 192 yolcusu ile birlikte Datça'ya geldi. Kruvaziyer gemilerinin yanaşacağı limanı olmayan Datça'ya gelen gemi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan alınan özel izinle açığa demirledi. Yolcular dev geminin kendi bünyesinde yer alan tender gemilerle kıyıya yanaştırıldı. Yolcuların bir kısmının Datça çarşısını gezeceği, bir kısmının ise otobüslerle Knidos Antik Kenti'ni ziyaret edeceği öğrenildi. İki gün boyunca Datça'da bulunacak olan dev geminin sonrasında Fethiye, Kaş ve Marmaris limanlarına uğrayacağı öğrenildi.

Mehmet Ölmez
 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?