USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çürük meyveleri kepçelerle meyve suyu fabrikalarına taşıdılar !

Sosyal medyada paylaşılan ve iddiaya göre Adana’da çekilen çürük meyve videosu sosyal medyada tepki topladı. Videoda sokak ortasında biriktirilen çürük meyvelerin kepçe ile meyve suyu tesisine götürülmesi yer alıyor.

Çürük meyveleri kepçelerle meyve suyu fabrikalarına taşıdılar !
22-02-2021 17:11
22-02-2021 18:15
Google News

Sosyal medya son aylarda atılan mide bulandırıcı videolarla sarsılıyor. Süt banyosu ve bir döner paketleme servisinde döneri öpme videoları gündeme gelmiş ve binlerce kişi duruma tepki göstermişti. Yeni konulan video da bu videolara benzer cinsten. Paylaşılan videoda çürük meyvelerin yerde biriktirilmesi daha sonra bu meyvelerin kepçe ile meyve suyu fabrikasına taşınma görüntüleri yer alıyor. Adana’da çekildiği belirtilen videoda, meyve suyu yapan bir firmanın, meyveleri sokak ortasına döktüğü görüldü. Çoğu çürümüş olan meyvelerin iş makineleriyle taşındığı görülen videoya, kullanıcı, "Meyve suyu içmeyin" uyarısını da ekledi.

 

ÇOĞU MEYVE SUYU ÇÜRÜK MEYVEDEN YAPILIYOR!

Çoğunlukla çürük meyvelerden yapılan meyve suları insan sağlığına zararlı bazı toksinler içerir. Örneğin elma üzerinde bulunan küfler meyve suyuna uygulanan pastorizasyon işlemi sırasında kaybolsa da bir başka toksin olan mikotoksinler varlığını sürdürmeye devam eder. Bu toksinin de tat alma duyuları yoluyla anlaşılması mümkün değildir. Bu nedenle çürük meyve ile meyve suyu yapımının insan sağlığına ciddi zararları olan bazı zehirli metobolitlerin ortaya çıkmasına neden olduğu belirtiliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?