USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TAYGUN'un menzilini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tayfun testi Yunanistan'ı çıldırttı. Tayfun’un menzili 561 km falan. Menzili daha da uzatılacak!" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TAYGUN'un menzilini açıkladı
03-11-2022 01:58
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV canlı yayınında soruları yanıtladı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Her şeyden önce orası fabrika değil mi? Burası fabrika, Togg burada üretilecek. Tüm mühendisleri, işçileri onlarla bir resim çektirdik, 1300 kişi ve ardından fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik yani tabandan tepeye. Şuanda bütün kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. Tabi insan bunu görünce iftihar ediyor, Rabbim bizlere bunu nasip etti, bugünlere ulaştık. Fiyat filan şimdiden başladılar sormaya, başından beri söylediğimiz bir şey var.

TOGG'A YENİ BİR RENK GELİYOR

Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak, piyasaya çıktığı anda kendi sınıfındaki araçlarla fiyat konusunda yarış edebilecek. Sayın iş adamlarıyla oturacağınız ve Mart ayından önce fiyat tespitini yapacağız. A'dan Z'ye her şeyini o zaman konuşacağız. Bir elektrikli araç var önümüzde, tabi bunu teşvik etmek ve halkımıza sevdirmek bizim için önemli bir maharet olacak. ÖTV indirimi zaten elektrikli araçlara yapılmıştı, şimdi yeni düzenleme ile kw 1600'ü geçmeyen araçlara için ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Biz seçenekler sunuyoruz, sadece otomobilde değil renklerde de seçenekler var. Kapadokya'sından tut, Oltu'suna kadar ama bir tek eksik bıraktılar, Karadeniz. Yeşilin olmadığı bir seçenek olamaz, çalışmalar yapacaklar. Eşim kırmızıyı beğendi, dolayısıyla biz kırmızı alacağız. İkinci bir teklif de İlham Aliyev'den geldi, 2 araba istiyorum dedi. Ya Honda'dan ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar. Eleman sayısı da artacak. 4,8 saniyede 0'dan 100 kilometreye ulaşabiliyor. 

ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?