USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da 30 bin konteynerin daha hizmete alınacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samandağ Afet Koordinasyon Merkezi’nde Muhtarlar ve Kanaat Önderleri ile bir araya geldi. Erdoğan, Hatay'da 30 bin konteynerin hizmete alınacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da 30 bin konteynerin daha hizmete alınacağını açıkladı
13-03-2023 00:08
Google News

 Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay'da incelemelerde bulunuyor. Başkan Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hatay Defne'deki sahra hastanesini ziyaret ediyor.

HATAY'DA 30 BİN KONTEYNER DAHA HİZMETE ALINIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Defne'deki açıklamalarından satır başları:

Hatay bu deprem afetinde en çok yıkımı yaşadığımız, en çok can kaybına uğradığımız yer. Artık enkazları kaldırma ve yeni binaları inşa etme safhasına geldik. 

Hem kalbimizle hem gözümüzle hem ziyaretlerimizle Hatay'ın yanında yer almayı sürdüreceğiz.

Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeden bu süreci tamamlayacağız. Bir yıl içinde Hatay ve ilçelerini ayağa kaldırmayı planlıyoruz. 

İnşallah kısa süre içinde sadece Hatay'da 30 bin konteyneri hizmete alacağız. Katar'ın hibe ettiği konteynerlerin büyük bölümünü Hatay'a ayıracağız.

Bir yıl içinde konut ve köy evi olarak 319 bin haneyi inşa edeceğiz. Sadece Defne'de 26 bin konut inşa edeceğiz.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde vatandaşların sorunları dinleyen Başkan Erdoğan ve Bahçeli muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu. Buluşmaya ilişkin Devlet Bahçeli ve Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın Samandağ'daki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Depremde hayatını kaybedenler vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Depremlerin en çok yıkıma yol açtığı il Hatay'dır. Asrın felaketi olarak tanımlanan bu depremlerin zorlu kış şartlarının yaşandığı günlerde olması işleri zorlaştırdı. Buna rağmen devlet ve millet olarak depremin ilk anından itibaren Hatay'a ulaşmak için canla başla mücadele ettik. Dünyada eşi benzeri olmayan bir sayıya, 35 bin arama kurtarma sayısına ulaştık.

"TÜRKİYE'DEN DAHA HIZLI REFLEKS VERECEK ÜLKE YOK"

Afet bölgesinin genişliğine ve yıkımın büyüklüğüne rağmen devletin imkanları tamamının deprem bölgesi için seferber edildi. Tüm araçlarımızı depremzedelerimiz için harekete geçirdik. Tüm bunları en iyi 11 şehirde yaşayan 14 milyon insanımız gayet iyi biliyor. Böyle büyük bir afete Türkiye'den daha hızlı refleks verecek bir ülke yoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun işi gücü yalan!Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun işi gücü yalan!

Hatay'daki dini kanaat önderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürHatay'daki dini kanaat önderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

650 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

Çadırlardan yurtlara, okullardan otellere eldeki her imkan değerlendirildi. Artçı sartsıntıların sürmesi evleri sağlam vatandaşlarımızı da huzursuz ettiği için bölge dışına çok sayıda taşınma yaşandı. Yaptığımız tespitlere göre 650 bin konut ihtiyacı olduğunu gördük. Samandağ'da inşa edeceğimi konut sayısı 17 bin 331'dir.

"FELAKETİN YARALARINI SARDIK"

Türkiye, 6 Şubat depremlerinin altından alnının akıyla çıkmıştır. Yaşadığımız felaketin yaralarını sardık, yönümüzü ortak geleceğimize döndük. İlk asrını geride bıraktığımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin bize sunduğu güven, huzur çatısına daha fazla sahip çıkmalıyız. Karaçay Barajı'nın tamamlanması ile ilgili talimatı vereceğim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?