USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika'daki bu proses tamamı insanlığı hayret etmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lafa ulaştığında 'demokrasinin beşiği' diyerek anlatım edilen Amerika'daki bu proses hakkıyla kâffesi insanlığı beklenmedik etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika'daki bu proses tamamı insanlığı hayret etmiştir
08-01-2021 18:11
Google News
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lafa ulaştığında 'demokrasinin beşiği' diyerek anlatım edilen Amerika'daki bu proses hakkıyla tüm insanlığı beklenmeyen etmiştir. Olaylarda ölenlerin ailelerine dayanak dilerken, ilkin çorlu olanlar, bunlara esbak olsun temennilerimi anlatım geçirmek istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Ömer Öztürk Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak haremlik etti.

#Canlı: #CumhurbaşkanıErdoğan, cuma namazının arkası sıra açıklamalarda bulunuyor https://t.co/NZ50JOmYS4

— AA Canlı (@AACanli) January 8, 2021

ABD kongresinde yaşanmış bulunan vakaları nite değerlendirdiğinin sorulması hesabına Erdoğan, ABD Birleşik Devletleri'nin tarihinde olmamış ortak hadise ile dirlik karşıya kaldığını gördüklerini belirtti.

Erdoğan, "Çünkü söze geldiği kurnaz 'demokrasinin beşiği' diyerek anlatım edilen Amerika'daki bu proses hakkıyla topu topu insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır. Bizleri de ayrımsız biçimde şaşırtmıştır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hatırlayın 15 Temmuz vuruş girişiminde baştan sona kelimesiz artan ve bu mevzuda aşırı fazla değişik mesajlar gösteren ABD ve Amerika'nın medyası, ilkin Gezi vakalarında gene hatırlayın Amerikan medyasının kılıç siyasilere ne denli açıklamaları olmuştur, ne denli adeta tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız, siyasiler şekilde o zamanki tavrımız aşırı açık açık ortadayken Amerika'nın tutumu aşırı fazla farklıydı. Ama o kurnaz da işin başlangıcında Demokratlar vardı. Demokratlar her neyse Cumhuriyetçilerin de demincek ayrımsız bulunduğunu gördük ve el erki düşüncesince ortak beniz karası bulunduğunu görüyoruz. Temennimiz odur ki 20 Ocak bakımından Sayın Biden'ın kurnaz konfirmasyon töreniyle ki Trump'ın da yaptığı açıklamalarla rahat ortak biçimde bu kurnaz konfirmasyon olacaktır, yapılacaktır ve bundan ahir süreçte Sayın Biden ile ABD sulhu sükuna kavuşur. Zira ortak müstevli sürecini yaşıyoruz. Böyle ortak müstevli çağında inanıyorum ki hassasiyetle bu sürecin bitmeme etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde de aşırı henüz değişik ortak devre Amerika'nın da girmesi gerekir."

Bu hadiseler esnasında ölenlerin ailelerine dayanak isteyen Erdoğan, yaralılara da esbak olsun temennilerini iletti.

"Ben Melih Bey'in orada aşırı fazla güzel olacağına inanıyorum"

Prof. Dr. Melih Bulu'nun, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör şekilde atanmasını gıcırtı edenler bulunduğu hatırlatılarak, "Bunu nite değerlendirirsiniz. Öğrencilerle mülakat vaziyeti bahis konusu kabil mi?" şeklindeki soruya Erdoğan, şu cevabı verdi:

"Ben öğrencilerle neden görüşeyim? Öğrenciler evvela ortak kez bu işin ortamında değil. Bu işi ortamında bulunan teröristler var. Ne efsus ki öğrencilikle alakası sıfır ahacık CHP'nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi ortak DHKP/C militanıdır. Aynı biçimde gene ortak başka politik partinin gene yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar mektepli değil ve icra ettikleri nedir? Yasalara makul şekilde buraya tayin edilmiş ortak rektör vardır. Bu rektör kanunlar haricinde atanmamıştır. Yasalar neye amirse ve Melih Bey de buna uyarınca buraya atanmıştır. Kaldı ki evveliyatına baktığımız kurnaz o da gene bu üniversitenin içinden olgunlaşmış ortak arkadaşımızdır. Buraya gelmeden evvela dü üniversitede, İstinye ve Haliç üniversitelerinde rektörlük yapmış ortak hocamızdır. Bütün bunlarla bu arada de gene öz uyanıklık sahası arasında belli, hakkıyla olgunlaşmış bulunduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Yani kılıç de YÖK'ün şahsıma öneri etmiş bulunduğu esame içinden ki bana 9 insan öneri edilmiştir ve bu 9 insan içinden de bana yasaların vermiş bulunduğu yetkiden hareketle Melih Bey'i rektör şekilde seçtik ve Boğaziçi'ne müstahak gördük. Ben Melih Bey'in orada aşırı fazla güzel olacağına inanıyorum."

"Aşı 50 milyona derece çıkacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 aşısıyla ilgili, "Şu anda Çin'den civar fırka 3 milyon şekilde geldi ama bu 50 milyona derece çıkacak. (Aşılama çalışmaları) Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var, bu aleyhte kampanyalara benim milletim inanıyorum ki prim vermeyecektir. Bu Kovid olayı bayağı ortak hadise değildir, adeta yüzyılın vebası. Bunun düşüncesince de ortak talih başkanı olarak, ortak nüfuz şekilde elimizden ne geliyorsa bunu hazırlamaya mecburuz. Bedeli ne olursa olsun aşıları alacağız, ilaçları da alacağız. Bunların ortak yönünü devletimizde üreteceğiz ve inşallah bunlarla baş başa bu mücadeleyi, mücadelesi vereceğiz." diyerek konuştu.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaretine ilişkin, "Cumhur İttifakı'nın güçlenerek yarınlara devamı düşüncesince birliğimiz, beraberliğimizi daim doğrulama ediyoruz." dedi.

Oğuzhan Asiltürk ziyaretiyle ilgilendiren de mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ziyaretim hem ortak rikkat ziyareti tıpkı zamanda bu bağlaşma meselesi için şu demek oluyor ki ortak intihap ittifakı mı evet yahut geleceğe müteveccih kılıç ortak terörle savaş verirken burada bu terörle mücadelede değme muhtelif desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım." ifadelerini kullandı.

Cuma namazının arkası sıra basın personellerinin sorularını cevaplayan Erdoğan, henüz sonraları namına muhabbet gösterisinde mevcut vatandaşların yanına gitti.

Bir müddet vatandaşlarla lakırtı fail Erdoğan, Vahdettin Köşkü'ne geçti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?