USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çocuk cerrahi kliniğinde başarılı operasyon

Gaziantep Medical Park Hastanesi’nde çocuk cerrahi kliniğinde başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Çocuk cerrahi kliniğinde başarılı operasyon
15-12-2015 12:51
Google News
Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde yemek borusu ve soluk borusu arasında bağlantı olmadığı tespit edilen bir bebeğe yapılan başarılı ameliyatla ağız ve mide arasında geçiş yolu sağlandı.

Bebeğe müdahale eden Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Şiyve, getirilen bebekte yemek borusu ve soluk borusu arasında bir bağlantı (fistül) olmadığı belirlendi. Yemek borusu gelişmemesi ve uçları arasındaki mesafenin uzun olması ve çoğu zaman tek operasyonla uçların birleştirilmesine olanak sağlamayacak kadar fazla olması nedeniyle oldukça riskli görülen operasyon, Gaziantep’te ilk kez uygulanan teknikle yapıldı. Bebeğin midesi karın içinden serbestleştirilerek, tamamı kalbin arkasında yer alacak şekilde göğüs boşluğuna çekildi. yemek borusu da yerleştirilerek, geçişin sağlanmasının ardından tamamlanan ameliyatla bebek yeniden hayata tutundu. Yenidoğan Yoğun bakım ünitesindeki takip ve gerekli tedavilerinin ardından tamamen şifa bulan bebek, yeniden ağızdan rahatlıkla beslenebilir hale dönüşünce taburcu edildi.

Hastalığın 2500 doğumdan birinde görülen ve ender rastlanabilecek vakalardan olduğunu belirten Şiyve, "yemek borusu oluşmayan bebeğe gerekli müdahale yapılmasaydı, ileri dönemlerde böbrek, barsak, kol-bacak, kalp, dudak ve sonraki aşamada da kromozomal anomaliler yani şekil bozuklukları yada işlem yetersizliği görülebilirdi. Bölgede ilk kez uyguladımığız bir yöntemle gerçekleştirdiğimiz başarılı bir ameliyatla bebek yeniden sağlığına kavuştu. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde ve normal poliklinikte süren tedavilere bebek, olumlu tepki verdi. artık rahatlıkla ağızdan beslenebilen duruma ulaştı" diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?