USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çin’den kritik mesajlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’de ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. İki liderin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kez bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. İki lider açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada terör koridoruna dikkat çekip, "İyi terörist kötü terörist diye bir şey olamaz. Temennimiz Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşmasın" dedi. ABD Başkanı Obama ise "Başkan Erdoğan ve Türkiye mültecilerin yükünü yalnız taşımamalıdır" dedi.

Çin’den kritik mesajlar...
04-09-2016 10:12
Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak için geldiği Çin’in Hagcou kentinde ABD Başkanı Obama ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama’nın görüşmesi saat  08.10’da başladı. Görüşmenin gündeminde, Fırat Kalkanı operasyonu, PKK ve 15 Temmuz darbe girişimi ve Gülen’in iadesi vardı. Görüşme yaklaşık 45 dikika sürdü İki lider ortak açıklama yaptı. 

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜ KÖTÜDÜR"

Ortak açıklamada terör koridoru ve terörle mücadeleye vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Bu bir araya gelişimiz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaptığımız ilk yüz yüze görüşme. Darbeye karşı verdiğiniz destekten sonra teşekkür ederim. Türkiye ve Amerika arasındaki ittifak uzun süreli stratejik ortağıyken Sayın Obama döneminde model ortaklığa dönüşmüştür bu model ortaklık devam etmektedir. Tabi bu darbe girişimiyle, terör olaylarının arka arkaya gelmesi manidar.

Dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak ortak tavrımız vardır bundan başkası mümkün değildir. Tüm terör olaylarına karşı durmak zorundayız, terörün her türlüsü kötüdür. İyi terörist, kötü terörist diye bir şey olamaz. Bölgemizde Suriye ve Irak’ta devam etmekte olan DAİŞ terör örgütüyle mücadelemiz ve bunun yanında PKK gibi, YPG gibi PYD gibi örgütlerle de mücadele etmektedir. Temennimiz Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşmasın. Bunun için de mücadelemize devam ediyoruz.

’"

GÜLEN’İN İADESİ 

Darbe  girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosya gönderilmiştir. 15 Temmuz’dan  sonra hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD’den gelen heyete daha sonra teslim  edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. ABD Adalet  Bakanlığından bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir  heyet aynı şekilde ABD’ye, hatta Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız birlikte  ABD’ye gidecekler orada da bu çalışmayı birlikte yapacaklardır.

OBAMA: TÜRKİYE MÜLTECİLERİN YÜKÜNE TEK BAŞINA TAŞIMAMALADIR 

 

ABD Başkanı Obama "ABD, Türkiye’ye darbecilerin yargılanmasında destek verecek. Türkiye kuvvetli bir müttefik, biz bu terörizmi yeneceğiz" dedi "Türk halkı sokaklara dökülerek demokrasiye bağlılıklarını gösterdiler. Kuvvetle bu hareketi kınadım o zaman. Erdoğan’la konuştum" diyen ABD Başkanı Barack Obama açıklamsaının satır başları şöyle: "Destek olarak ne yapabileceğimizi kendisine sordum. Darbe girişiminin hem sona ermesi hem de soruşturulması sırasında yardım edeceğimizi söyledim. Adalet Bakanlığımız Türk yetkililerle işbirliği yaparak bu hareketleri hayata geçirenlerin adalet karşısına çıkarılması için çalışacağımızı söyledik. Bu son terörist saldırılarında ölenler için taziyelerimi sunuyorum. Terörizmi yeneceğiz. Türkiye kuvvetli bir NATO üyesidir. Türkiye-Suriye sınırında DAEŞ’e bir yenilgi yaşattık bunu devam ettirmeliyiz. Size ve Türk halkına mültecilere kapılarınızı açtığınız için teşekkür ediyoruz. Dünyada tüm ülkelerden fazla mülteciye kapılarınızı açtınız. Birleşmiş Milletler’in toplantısının yanısıra bir de mültecilerle ilgili toplantılar olacak. Başkan Erdoğan ve Türkiye mültecilerin yükünü yalnız taşımamalıdır. Hepimiz desteklemeliyiz Türkiye’yi. Sizi gördüğüme sevindim başkanlığım sırasında şimdiye kadar yarattığımız güçlü ittifağın devamını diliyorum."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?