USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li İBB'den kış günü yine işçi kıyımı

CHP'li İBB'nin Ağaç ve Peyzaj A.Ş'yi teslim ettiği İP'li yöneticiler, DİSK ve HAK-İŞ sendikasına üye 800 emekçiyi kış günü kapıya koydu. İşçiler: CHP ve İP'in paylaşım kavgasında kurban biz olduk.

CHP'li İBB'den kış günü yine işçi kıyımı
05-01-2022 19:42
Google News

CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) her gün yeni bir skandalla çalkalanıyor. Göreve geldikten sonra yaklaşık 20 bin kişiyi işten çıkaran İmamoğlu yönetimindeki İBB’de emekçi kıyımı hız kesmeden devam ediyor. İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri Hayvanat Bahçesi İşletmeciliğinde (Ağaç ve Peyzaj A.Ş) CHP ve İP arasında yetki kavgası çıktı.

800 İŞÇİYİ ATTILAR

Seçim döneminde verdikleri sözlerle belediyeyi ittifak ortakları ile parselleyen CHP, Ağaç ve Peyzaj A.Ş’nin başına İP Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas’ın eşi Ali Sukas’ı getirdi. İddiaya göre İP’li Müdür Sukas, kendi partisinin sendika işçilerine yer açmak için HAK-İŞ’e bağlı Öz Orman-İş Sendikası ve DİSK’e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikasından (BTO-SEN) 800’den fazla işçinin ekmeğiyle oynayarak, işine son verdi. İşten çıkarma zulmünün devam edeceği öğrenildi.

KABUL EDİLEMEZ

CHP ve İP’e tepki gösteren Öz Orman-İş Sendikası, belediyelerde 5 bin lira maaş sözü veren, ‘her şey çok güzel olacak’ diyen CHP’nin kış günü yüzlerce işçiyi kapı önüne koyduğunu açıkladı. İşçilerin tehdit edilerek zorla ücretsiz izne çıkarıldığını ifade eden sendika, “İBB bünyesinde görev yapan her bir işçinin sendikal düşüncelerinden dolayı işten çıkarılmaları kabul edilemez. Susmayacağız. 19 üyesi olan ölü bir sendikayı diriltmeye çalışıyorlar” açıklamalarında bulundu.

ADALETİNİZ BU MU?

Sendikadan, “Ağaç AŞ’yi  İyi Parti Genel Başkan Yardımcısının eşi olan Genel Müdür Ali Sukas tarafından yönetiliyor. İyi Parti sloganlarındaki Hz. Ömer Adaleti’  bu mu? Israrla hatırlatıyoruz! İstanbul Ağaç Aş’de görev yapan her bir işçi bizim için değerlidir. Biz Öz Orman İş Sendikası olarak hiçbir surette işçilerimizin mağdur edilmesine asla izin vermeyeceğiz” denildi.

BU ZULÜM UNUTULMAYACAK

İBB’de yaşanan işçi kıyımına bir tepki de DİSK’e bağlı BTO-SEN’den geldi.  BTO-SEN yapılan açıklamada, “Her şey çok güzel olacak diyenlerin, her şeyin kim için güzel olacağını da açıklaması gerekmektedir. Sosyal medyada sosyal belediyecilik yapıyoruz diyenler, işçileri neden ücretsiz izne çıkardığını açıklayamayacaklardır. Ağaç A.Ş.’deki girişimlerden vazgeçin. Bugünlerde işçilere eziyet edenler, yarın o işçilerce hep hatırlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : MİLAT - EZGİ ÇELİK
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?