USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP İle Koalisyon Kurma İhtimali...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin koalisyon çalışmalarına ilişkin, "Hiçbir siyasi parti ve genel başkanı, ’ben bu işte yokum’ diyemez. Eğer görev ve sorumluluk düşüyorsa ’ben kaçacağım’ diyemez. Bazı siyasi partiler maalesef böyle bir tavır sergiliyorlar. Sorumluluktan kaçıyorlar" dedi.

CHP İle Koalisyon Kurma İhtimali...
19-07-2015 02:53
Google News
7 Haziran seçimlerinden ve sonrasında gelişen olaylardan bahseden  Şahin, "Milletimiz bizi tek başına iktidara getirmedi ama yine de Türkiye’nin en  büyük partisi yaptı. Ak Parti’siz bir hükümetin kurulamayacağını oylarıyla  gösterdi. Biz de bir ortak arıyoruz. CHP ve MHP’ye gidildi. Kendileriyle  koalisyon düşünmediğimiz HDP’ye de gidildi. Parlamentoda siyasi grubu bulunan bir  partidir. Ona da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oy vermişlerdir. Tabii biz  onları da bir nezaket içerisinde ziyaret ettik" diye konuştu.

"Sorumluluktan kaçıyorlar"

 "Gelmiş olduğumuz noktada, ’parti menfaatleri mi? ülke menfaatleri  mi?’ Böyle bir sorunun cevabını vermekle mükellef siyasi partiler" diyen Şahin,  şöyle devam etti:

 "Ülke menfaatlerini partilerin menfaatlerinin önüne alamazsak bu  ülkede milletin vermiş olduğu oya layık değiliz demektir. Hiçbir siyasi parti ve  genel başkanı, ’ben bu işte yokum’ diyemez. Eğer görev ve sorumluluk düşüyorsa  ’ben kaçacağım’ diyemez. Bazı siyasi partiler maalesef böyle bir tavır  sergiliyorlar. Sorumluluktan kaçıyorlar."

Zamanın sorumluktan kaçma zamanı olmadığını ifade eden Şahin, "AK  Parti olarak büyük bir samimiyetle bir koalisyon hükümeti kurmak için ülke  hükümetsiz kalmasın düşüncesiyle samimi bir çalışma ortaya koyuyoruz. Umuyorum ki  bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur. Türkiye’de yaşayan insanlar olarak 16  yıldır ’koalisyon’ sözcüğünden uzak kaldık. En son 16 yıl önce kurulan koalisyon  hükümeti, DSP-MHP ve ANAP koalisyonuydu. Unuttuk, koalisyon dönemlerinin  zorluklarını" sözlerine yer verdi.

"Piyasalarda bir durgunluğa yol açıyor"

Bu seçimlerde oy kullanan gençlerin koalisyonun ne olduğunu  bilmediklerini belirten Şahin, "Koalisyon dönemlerinde Türkiye’nin nasıl patanaj  yaptığını bilmeyebilirler. O nedenle belki, 16 yıl sonra koalisyon ne demek?  Koalisyon fayda mı zarar mı getirir? Bunu görmek icap ediyordu belki. O nedenle  seçim sonucunu bu şekilde de değerlendirmek lazım. Memleket hükümetsiz kalırsa,  Çarşı, pazar ve piyasa da bir beklenti var. ’Ne olacak’ ve önünü görememe  beklentisi var. Bu piyasalarda bir durgunluğa yol açıyor. Yatırım yapmak  isteyenler yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Bu, ülkenin kalkınmasını olumsuz  etkiliyor. Milletimiz böyle takdir etmiştir. Ben 16 yıl sonra yeniden koalisyon  dönemini açıyorum demiştir sandıkta oylarıyla" ifadelerine yer verdi.
"Biz koalisyon ortağımız olacak partiyle bir kıskançlık içerisine  girmeyiz"

3 dönem tek başına kendilerini iktidara getiren ve yine kendilerini  tek başına iktidardan mahrum eden ama yine de en yakın rakiplerine 16 puan farkla  yine birinci parti olmalarını sağlayanın aynı millet olduğunu kaydeden Şahin,  sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Biz milletimize o zaman da ve şimdide şükran duyuyoruz. Bizimle  koalisyon kuran siyasi parti aslında yararlanır. Bizim 13 yıllık bir hükümet etme  tecrübemiz var. Türkiye’nin sorunlarını biliyoruz. Bunların önemli bir bölümünü  de çözdük. Ciddi bir tecrübemiz var. Biz koalisyon ortağımız olacak partiyle bir  kıskançlık içerisine girmeyiz."

Koalisyon kurulmasının mümkün olmadığında işlenecek süreci anlatan  Şahin, şunları aktardı:

"Türkiye’de böyle bir süreci pek arzu etmiyoruz ama şu anda sadece  CHP’yle bir koalisyon kurma ihtimali az da olsa var. MHP ’ben yokum’ dedi. Ne  diyor, ’AK Parti, CHP ve HDP bir koalisyon kursun’. Gerekçe olarak diyor ki  ’bunlar çözümden yana olan siyasi partiler’ ondan bir cümle önce de diyor ki  ’çözüm, ihanet sürecidir’ Eğer çözüm bir ihanet süreciyse senin ihanet edeceğini  öne sürdüğün partilerin bir koalisyon kurması iyi olur diyorsun Sayın Bahçeli.  Hani Çözüm Süreci ihanet süreciydi. İhanet etmek için bir araya gelen partilerin  kendisine göre koalisyon kurması nasıl iyi olur. Burada bir çelişki yok mu?"

 "Koalisyon kurma çabalarına devam edeceğiz"

 "Neden elini taşın altına sokmuyorsun?" diye soran Şahin, konuşmasını  şöyle tamamladı:

"Neden ’bize bir görev düşerse bu işin içerisinde oluruz’  diyemiyorsun. Kim ne kadar memleket ve millet bayrak sever olduğu işte şimdi  anlaşılır. Milletçilik ülkenin zor zamanında eli taşın altına sokmaktır.  Boyunduruğun altına gerekirse girmektir ama kaçmak değildir. Diyelim ki kuramadık  sandık yeniden milletin önüne gelecek. O zaman millet bütün yaşananlara bakar bir  karar verir. Ancak biz büyük bir samimiyetle koalisyon kurma çabalarına devam  edeceğiz."

 

Kaynak: Milliyet

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?