USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

CHP İL YÖNETİMİ DÜŞTÜ

CHP İl Yönetimi istifa şoku yaşıyor. Yönetimde üste üste istifalar yaşandı. 14 kişi yönetim kurulundan istifasını sundu. Böylece, CHP İl Yönetimi düşmüş oldu.

CHP İL YÖNETİMİ DÜŞTÜ
01-02-2016 14:10
Google News
Edinilen bilgiye göre, son dönemdeki uygulamaları ve sözleri nedeniyle tartışılan CHP İl Başkanı Nesrin Tuncel’e, il yönetim kurulundaki bazı isimler tepki gösterdi. Yönetimdeki bazı isimler, öğle saatlerinde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda, yaşananlara tepki göstermek için il yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etme kararı alındı.

CHP tüzüğüne göre, aynı gün içerisinde yönetim kurulu üye sayısının toplamından yarısının bir fazlası istifa ederse, yönetim düşmüş sayılıyor. Bu nedenle, 24 kişilik CHP il yönetiminden 14 kişi istifa edince, il yönetim kurulu da otomatikten düşmüş oldu. Böylece CHP il Başkanı Nesrun Tuncel ve yönetim kurulunun görevleri sona erdi. 

CHP’nin Kasım ayında yapılan il kongresinde, Nesrin Tuncel ve yönetimi yeni göreve seçilmişlerdi. Nesrin Tuncel ve yönetimi farklı listelerden seçilerek göreve gelmişti. 

 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK ?

 

İstifalardan sonra CHP Genel Merkezi 45 günlüğüne geçici il başkanı ve yönetimi atayacak. CHP Gaziantep İl Örgütü 45 gün içerisinde olağanüstü kongre yapmak zorunda. 

 

CHP’de istifa eden yönetim kurulu üyeleru şunlar.

1-Ali Sayın

2-Vural Yıldırım

3-Ayten Baydar

4-Hüseyin Torun

5-Necip Akpek

6-Kemal Çevik

7-Hurşit Yıldırım

8-Halil Aıcoğlu

9-Oya Yazgan

10-Cemal Koca

11-Ali Pir

12-Özgür Alagöz

13-Şerife Benli

14-Miray Çankaya Bulut
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?