USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor
22-03-2022 14:35
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Barışa, huzura, beraber yaşamaya ihtiyacımız var. Yani Nevruz'un gereğini yapmaya ihtiyacımız" var diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşların bu ülkede huzur içinde yaşamaları için çaba göstermek benim boynumun borcudur. Bunun Millet İttifakı ile birlikte yapacağız" dedi.

Türkiye'nin en zayıf halkası olan orman köylülerine gerekli desteğin verilmesi gerektiğini söyleyen CHP lideri, Millet İttifakı olarak orman köylülerinin tüm ihtiyaçlarını da gidereceklerini söyledi.

Türkiye'de 127 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alanın yandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ükümeti orman yangınlarını söndürmek için gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

"Boğaziçi'nde yeni açılan tüm fakülteleri kapatacağız"

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrncleirn yargılandığı davada yaşananları eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, öğreniclerin yurt dışıo yasaklarının kalkması gerektiğini söyledi.

Boğaziçi yönetimine ve iktidara seslenen Kılıçdaroğlu, "'Biz bu tepeden inme yöntemi kabul etmiyoruz' diyerek. 21. yüzyılın Türkiyesi'nde öğretim üyeleri aylardır eylem yapıyorsa, bütün yeni açtıkları fakülteleri, programları iktidara geldiğimizde tamamen kapğatacağız. Boğziçi Üniversitesi gerçek anlamda Boğaziçi Üniversitesi olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, atama ve torpille gelenlerin de geri gönderileceğini söyledi. CHP lideri, Boğaziçi yerleşkesinin hukuki statüsünü de eski haline getirceklerini söyledi.

"Amiralleri yürekten kutluyoruz"

Bazı emekli amirallerin Montrö Sözleşmesi'nin önemine dikkat çektikleri için yargılandıklarını söyleyen CHP lideri, "Yargılansınlar. Onlar çalışırken dik ve onurlu görev yaptılar. Emekliliklerinde de aynı duruşu sergilediler. Hepsini yürekten kutluyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, yıllardır tutuklu olan askeri okul öğrencilerine de selam göndererek "Az kaldı merak etmeyin diyoruz" dedi.

Kavala ve Demirtaş'ın tutukluluğu

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluklarının devam ettiğini belirten CHP lideri, "Bugün AK Parti içinden de 'AİHM kararlarına uymamız lazım' diye sesler gelmeye başladı. Eğer bu sesler daha da güçlenirse son derece mutlu oluruz" dedi.

Adana'daki polis şiddeti

Proteso hakkının demkratik ve anayasal hak olduğunu söyleyen CHP lideri, "Furkan Vakfı'nı seversiniz sevmezsiniz. Katılırsınız katılmazsınız. Onlar da yürüyüş yapmak istiyorlar. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar. Buradan onlara da söz veriyorum. İktyidarımzıda göreceksiniz, herkesin düşüncesine, inancına, kimliğiinei, yaşanz tarzına saygı göstereceğiz. Herkes özgürce, yasal ölçüler içinde gösterisini yapacaktır. Emin olun bu ülkede barışı, huzuru, kardşliği, kucaklaşmayı ihya edeceğiz, inşa edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Bakan Soylu'ya uyuşturucu yanıtı

"Ya benim dediğimi anlamıyor yukarıdaki zat. Arkadaş benim söylediğim şu. Uyuşturucu baronlarını yakalayan kim? Polis. Savcılığa teslime den polis. Yargılayan kim, hakim. Hapse atan kim, hakim. Serbest bırakan kim, hakim. Peki sen niye alınıyorsun kardeşim? Polis üzerinden bizim üzerimize gelmek istiyor. Polis kardeşlerim beni de çok iyi bilirler Soylu'yu da çok iyi bilirler benim de karakterimi çok iyi bilirler, onun da karakterini bilirler. Benim uyuşturucu konusunda ne kadar hassas olduğunu bütün herkes bilir o zat da bilir."

EKONOMİ TEPKİSİ

"İktidar ülkeye huzur getirmedi, zengin olan Türkiye'nin bütün kaynaklarını ağırlıklı olarak başta Londra'daki bir avuç tefeciye ardından içerideki tefecilere tahsis etti. O kadar büyük faiz ödüyoruz ki defalarca söyledim. Sonra dayanamadı 'biz faizi indireceğiz' dedi. Faizi indirdi ama öbür taraftan vatandaşın sırtına daha ağır faiz bindirdi. Hiçbir banka faiz indirmedi. Buyrun gidin herhangi bir bankaya bir kredi çek bakalım sana faiz kaç uygulayacaklar. Yüzde 14 ise çok güzel. Kim ödüyor faizi? Hep beraber ödüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?