USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP Gaziantep Muharrem İnce’yi mi destekliyor?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin aralarında İzmir, İstanbul ve Ankara’nın bulunduğu il başkanlıklarının yayımladığı "Kılıçdaroğlu ile devam" bildirisine Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 22 ilden destek gelmediği öğrenildi.

CHP Gaziantep Muharrem İnce’yi mi destekliyor?
26-07-2018 17:54
Google News

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nin sona ermesinin ardından Cuhmuriyet Halk Partisi’nde başlayan kurultay tartışmaları giderek yükseliyor. Muharrem İnce ekibinin olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlamasının ardından, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen il yönetimleri,  kurultaya gerek olmadığı yönünde çalışmalar yapmaya başladı.

Konuyla ilgili olarak, Ankara’da toplanan il başkanları adına ortak açıklamayı Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptı.

Güvener yaptığı açıklamada, "Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu , "Biz tarafımızı değil, tavrımızı belli etmeye geldik. Daha doğrusu tavrımızı koymaya geldik" dedi. Kaftancıoğlu, "Eğer bir bölgede, bir ilde örgüt adına söz söylenecekse bu ne belediye başkanıdır, ne milletvekilidir, ne de Parti Meclisi üyesidir. Söz söyleme yetkisi olan kişi il başkanıdır" dedi. Daha önce bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve PM üyeleri kurultay çağrısı yapmıştı.

Açıklamada 59 il başkanının bildiriye imza verdiği söylendi ancak okunan listede 55 il başkanının ismi yer aldı.

GAZİANTEP İMZA VERMEDİ

İl Başkanı seçimlerinde uzun süredir sorunlar yaşayan ve Hayri Sucu yönetimiyle birlikte daha durgun bir süreç içerisinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Gazintep İl Örgütü’nün söz konusu bildiriye destek vermediği öğrenildi.

CHP Gaziantep’in destek vermemesi il yönetiminin Muharrem İnce’yi desteklediği yönünde bir algının oluşmasını sağladı.

Toplantıya davet edildikleri halde bildiriye imza vermeyen 22  il başkanı ise şunlar: 

"Aksaray, Ardahan, Bartın, Batman, Bilecik, Denizli, Düzce, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova."

İşte bildiriye destek verdiği açıklanan 55 il başkanı: 

"Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Hakkari, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak"

Can Kaloç
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?